Καθώς πλησιάζουμε στα 3 χρόνια από το ατύχημα του Michael Schumacher στο σκί, η οικογένεια του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 ανακοίνωσε τη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού  οργανισμού με την ονομασία «Keep Fighting Initiative». Σε ολόκληρο τον κόσμο οι θαυμαστές του Michael Schumacher και πάρα πολλοί αγωνιζόμενοι και ομάδες, «υιοθέτησαν» τον όρο Keep Fighting θέλοντας να δώσουν δύναμη στον αγαπημένο πιλότο, προτρέποντας τον με τον τρόπο αυτό να συνεχίσει να μάχεται. Αυτό είναι κάτι που ο Michael Schumacher έκανε σε ολόκληρη την καριέρα του, όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες, δεν τα παρατούσε ποτέ, μαχόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή κι έτσι κατέκτησε 91 νίκες και 7 πρωταθλήματα στη Formula 1.

kf01Το 2013 είχε ένα ατύχημα στο σκί που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή του και σήμερα, σχεδόν 3 χρόνια μετά, το σπίτι του έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονο νοσοκομείο και κανείς, εκτός της οικογένειας του, δε γνωρίζει ποια είναι πραγματικά η κατάσταση της υγείας του. Μέσω της εκπροσώπου του, Sabine Kehm η οποία είναι η μοναδική που μιλά επίσημα για τον Schumacher και την οικογένεια του, έγινε γνωστή η δημιουργία του οργανισμού αυτού:

kf03«Είναι το πρώτο βήμα μιας κίνησης που ελπίζουμε να ωφελήσει μελλοντικά. Η πρόθεση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Keep Fighting Initiative είναι να διαδώσει την πεποίθηση πώς το να παραιτείται κανείς δεν αποτελεί αποδεκτή επιλογή, ένα μήνυμα που βρίσκει έδαφος και εκτός του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Η σύζυγος του Michael Schumacher, Corinna συμπλήρωσε:
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε όποιους αντιμετωπίζουν προβλήματα, να μην παραιτούνται. Η δημιουργία του Keep Fighting Initiative είναι ένα ακόμα δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης στους οπαδούς του Michael».

skf