Έναν ακόμη… γύρο φαίνεται πως θα διανύσουν στη Formula 1, καθώς η Μερσέντες κατέθεσε ένσταση για τα αποτελέσματα του τελευταίου συγκλονιστικού Γκραν Πρι που πραγματοποιήθηκε στο Αμπού Ντάμπι.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές αμφισβητεί το αποτέλεσμα του αγώνα με νικητή τον Μαξ Φερστάπεν, καταθέτοντας, μάλιστα, ένσταση.

Η γερμανική εταιρεία επικαλείται παραβίαση των αγωνιστικών κανονισμών από τη διεύθυνση του αγώνα, αναφερόμενη συγκεκριμένα στο Άρθρο 48.8 των αγωνιστικών κανονισμών από τον Φερστάπεν στον 57ο γύρο.

Μάλιστα, οι αγωνοδίκες έχουν ζητήσει από τον Ολλανδό οδηγό να παραβρεθεί για ακρόαση.

Εκτός αυτού, η Μερσέντες κατέθεσε ένσταση και για την τελική κατάταξη του αγώνα, αναφέροντας παραβίαση του Άρθρου 48.12 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1. Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα μονοθέσια που έχουν δεχθεί γύρο, οφείλουν μετά την εντολή «LAPPED CARS MAY NOW OVERTAKE» -κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας- να προσπεράσουν και να κάνουν ένα γύρο για να επανέλθουν στις θέσεις τους. Τότε μπορεί να αποχωρήσει το αυτοκίνητο ασφαλείας, έτσι ώστε να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας.

Στην προκειμένη περίπτωση, την οποία επικαλείται η Μερσέντες, τα μονοθέσια που είχαν δεχθεί γύρο, πήραν εντολή για να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας, ωστόσο δεν είχαν προλάβει να πάρουν τις κανονικές τους θέσεις, προτού αυτό αποχωρήσει και να γίνει η επανεκκίνηση του αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής των Γκραν Πρι, πάντως, Μάικλ Μάσι, απάντησε στον Τότο Βολφ, λέγοντας: «Τότο, αυτό λέγεται μηχανοκίνητος αθλητισμός. Κάναμε έναν αγώνα αυτοκινήτων»…