Η Ferrari αποδέσμευσε τον τεχνικό διευθυντή της, Τζέιμς Άλλισον, επιβεβαιώνοντας τα όσα ακούγονταν εδώ και μερικές εβδομάδες σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα.

Με ανακοίνωση της, η Scuderia έκανε γνωστή την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον Άλλισον, το συμβόλαιο του οποίου έληγε το 2017.

Σχετικά με την αποχώρηση του Βρετανού, ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε δήλωσε: «Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει τον Τζέιμς για την αφοσίωση και τις θυσίες που έκανε για όσο καιρό ήταν μαζί μας, και εύχεται επιτυχίες στις μελλοντικές του προσπάθειες».

Από την πλευρά του ο Άλλισον δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Ferrari, σε δύο διαφορετικούς ρόλους, είχα τη δυνατότητα να μάθω και να εκτιμήσω την αξία της ομάδας, και των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για την επαγγελματική, αλλά και ανθρώπινη εμπειρία που μοιραστήκαμε. Εύχομαι σε όλους ένα χαρούμενο μέλλον με πολλές επιτυχίες».

Το ρόλο του Άλλισον στην ομάδα αναλαμβάνει πλέον ο Ματία Μπινότο, ο οποίος βρίσκεται στη Ferrari από το 1995 και από το 2014 είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εξέλιξη της μονάδας ισχύος.

Πηγή: Motorsport.com

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ