Έπειτα από το συναρπαστικό Γκραν Πρι της Αυστρίας, οδηγοί και ομάδες ταξιδεύουν στη γενέτειρα της Φόρμουλα 1 πίστα του Σίλβερστον στην Αγγλία – εκεί όπου το 1950 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού – για τον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019.

Μετά την επικράτηση της Red Bull στην Αυστρία, την πρώτη μιας ομάδας εκτός Mercedes φέτος, δύο είναι τα καίρια ερωτήματα: Ήρθε τελικά η στιγμή για την Ferrari να επιτύχει την πρώτη της νίκη; Ή μήπως η μέτρια εμφάνιση της Mercedes στο Σπίλμπεργκ ήταν απλά μια παρένθεση και τα «Ασημένια Βέλη» θα επανέλθουν δριμύτερα δίνοντας την ευκαιρία στον Λιούις Χάμιλτον να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν στην ιστορία του Βρετανικού Γκραν Πρι με έξι νίκες (μια περισσότερη από Κλαρκ και Προστ);

Το σίγουρο είναι ότι η γερμανική ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει στη Βρετανία τα προβλήματα υπερθέρμανσης που δημιούργησαν οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στις Στυριακές Άλπεις, σε συνδυασμό με το υψόμετρο. Από την άλλη, το Σίλβερστον είναι μια ταχύτατη πίστα με πολλές γρήγορες στροφές και ευθείες, οι οποίες θα μπορούσαν θεωρητικά να ευνοήσουν την Ferrari που κατά κοινή ομολογία έχει τον ισχυρότερο κινητήρα και την υψηλότερη τελική ταχύτητα.

Το ποιος θα επικρατήσει τελικά, θα γίνει γνωστό όταν η καρό σημαία πέσει μετά τη συμπλήρωση 52 γύρων στη μήκους 5,9 χιλιομέτρων πίστα του Σίλβερστον.

Το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας (ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές και αγώνας) θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr» και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Τα ωράρια του αγώνα

Παρασκευή 12 Ιουλίου
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30

Σάββατο 13 Ιουλίου
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 14 Ιουλίου
Αγώνας: 16:10