Μια βδομάδα μετά το Γκραν Πρι του Μεξικού, οδηγοί και ομάδες της Φόρμουλα 1 κατευθύνονται βόρεια, προς το Όστιν του Τέξας, για το Γκραν Πρι των ΗΠΑ.

Μετά την 10η νίκη της χρονιάς στην πόλη του Μεξικού, ο Λιούις Χάμιλτον χρειάζεται πλέον μόλις 4 βαθμούς, ή αλλιώς μια 8η θέση, για να στεφθεί για 6η φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην καριέρα του. Απεναντίας, για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο, ο Βάλτερι Μπότας θα πρέπει να σημειώσει 23 περισσότερους βαθμούς από τον Βρετανό συναθλητή του. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα και ο Χάμιλτον να τερματίσει από την 9η θέση και κάτω ή να εγκαταλείψει. Δύσκολη η αποστολή του Φινλανδού πιλότου της Mercedes, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Χάμιλτον θεωρεί το Σιρκουί της Αμερικής κάτι σαν την «αυλή» του, έχοντας κερδίσει εκεί 5 φορές τα τελευταία 7 χρόνια…

Οι κατατακτήριες δοκιμές, ο αγώνας και όλες οι ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι των ΗΠΑ, πλην των ΕΔ3, θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Οι Ελεύθερες Δοκιμές 3 του Σαββάτου (20:00-21:00) θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ1 και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Τα ωράρια του αγώνα

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 18:00-19:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 22:00-23:30

Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 20:00-21:00 (ΕΡΤ1)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 23:00-00:00

Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Αγώνας: 21:10