Πέντε μόλις μέρες μετά το δραματικό Γκραν Πρι του Μπαχρέιν η Φόρμουλα 1 συνεχίζει στην ίδια ακριβώς τοποθεσία για τον 16ο και προτελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2020, το Γκραν Πρι του Σακίρ (από το όνομα της ερήμου στο οποίο είναι χτισμένο το Διεθνές Σιρκουί του Μπαχρέιν).

Αυτήν τη φορά, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην εξωτερική, ταχύτερη χάραξη της πίστας, μήκους μόλις 3,5 χιλιομέτρων, όπου οι χρόνοι, ιδίως στις κατατακτήριες δοκιμές, αναμένεται ότι θα πέσουν κάτω από το 1 λεπτό.

Το μεγάλο θέμα μετά τον περασμένο αγώνα παραμένει η θαυματουργή επιβίωση του Ρομάν Γκροζάν ύστερα από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στην εκκίνηση. Μια επιβίωση που, εκτός από τις ευτυχείς συγκυρίες, οφείλεται στην τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η Φόρμουλα 1 στους τομείς της ασφάλειας τις τελευταίες 4 δεκαετίες.

Ωστόσο, την αμέσως επόμενη μέρα του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, προέκυψε ένα άλλο μεγάλο θέμα με την θετική διάγνωση του Λιούις Χάμιλτον στη νόσο Covid-19. O επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι έκτοτε σε απομόνωση και θα αναγκαστεί να χάσει το Γκραν Πρι του Σακίρ. Τη θέση του κλήθηκε να αναλάβει ο Τζορτζ Ράσελ της Williams, o οποίος αποτελεί μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της Mercedes (εξάλλου, το 2018 ήταν αναπληρωματικός οδηγός της). Όπως είναι αναμενόμενο, η προσοχή του κόσμου θα είναι στραμμένη πάνω του, καθώς όλοι περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο φέρελπις Βρετανός με το ταχύτερο αυτοκίνητο της τελευταίας επταετίας.

Τη θέση του Ράσελ στη Williams θα πάρει ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας Τζακ Άϊτκεν

Τη θέση του Ράσελ στη Williams θα πάρει ο Τζακ Άιτκεν, αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας, ενώ αυτή του Γκροζάν στη Haas (o Γάλλος αναρρώνει με ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και θα χάσει το Γκραν Πρι του Σακίρ) ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας Πιέτρο Φιτιπάλντι, εγγονός του δις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Έμερσον.

 

 

Οι ελεύθερες δοκιμές 1, 2 & 3 του Γκραν Πρι του Σακίρ θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ Sports μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ΕΡΤflix. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ 1 και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, κατά κόσμον γνωστός και ως «Ιαβέρης jr».

Τα ωράρια του αγώνα

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 15:30-17:00
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 19:30-21:00

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 16:00-17:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 19:00-20:00

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου
Αγώνας: 19:10