Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην πίστα των Μεγάρων οι ελεύθερες και οι χρονομετρημένες δοκιμές για τον 3ο και 4ο αγώνα του Hellenic Supebike Championship, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών. Με ιδανικές καιρικές συνθήκες οι αγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν δύο σκέλη ελεύθερων δοκιμών πριν τα δύο σκέλη των χρονομετρημένων. Συνολικά, συμμετείχαν 7 περισσότεροι αναβάτες σε σχέση με το πρώτο διήμερο του θεσμού με τη μεγαλύτερη αύξηση των συμμετοχών να είναι στην κατηγορία Racing-SS300. Στην κατηγορία Open ο Μπάμπης Θεοδωρόπουλος έκανε τον καλύτερο χρόνο της μέρας στη 2η είσοδο του στην πίστα, στη διάρκεια του πρώτου σκέλους. Το ίδιο συνέβη και με τον βασικό του αντίπαλο, τον Γιάννη Μπούρο ο οποίος όμως δεν υπολόγισε σωστά και συναντούσε συνέχεια πιο αργούς αναβάτες. Στο 2ο σκέλος ο Θεοδωρόπουλος, έχοντας κάνει έναν εξαιρετικό χρόνο στο 1ο σκέλος, δε συμμετείχε ενώ και ο Μπούρος δε μπόρεσε να βελτιώσει το χρόνο του. Ο μόνος αναβάτης που βελτίωσε το χρόνο του στο 2ο σκέλος ήταν ο Ηλίας Τσουκάτος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νώντας Καρυώτης.

Στη Racing-SS300 αναμένεται μάχη ανάμεσα σε Παργινό και Κίτσο που έχουν από μία νίκη, στο πρώτο διήμερο του θεσμού. Ο Παργινός ξεκίνησε έχοντας κάποια προβλήματα με τον κινητήρα της Aprilia τα οποία όμως ξεπέρασε και κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο της μέρας και της χρονιάς για την κατηγορία με 1:03:597. Ο Κίτσος δε μπόρεσε να τον πλησιάσει σε χρόνο και φάνηκε να «διαβάζει» τους αντιπάλους του αφού επέλεξε να τους ακολουθεί στη διάρκεια των χρονομετρημένων. Ο Γιώργος Γερακιανάκης που κάνει την πρώτη φετινή του εμφάνιση, έκανε τον 3ο ταχύτερο χρόνο αλλά ήταν ο ταχύτερος της κατηγορίας SS300 και Νέων δυσκολεύοντας τον Γιάννη Περιστερά που ήταν λιγότερο από ένα δέκατο πιο αργός από τον Γερακιανάκη, είχε όμως πολύ σταθερό γυρολόγιο. Ο Λεφέβρ πέρασε τη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας στρώνοντας τον κινητήρα και έχοντας προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων της Yamaha ενώ και ο Λάσκαρης κόλλησε τον κινητήρα του και είχε πτώση και ελαφρύ τραυματισμό.

Στα Supersport 600 ο Δημήτρης Καρακώστας παρότι το πρωί δεν έδειχνε πολύ ευχαριστημένος με την αίσθηση της μοτοσυκλέτας, στα χρονομετρημένα έκανε πολύ νωρίς αυτό που ήθελε. Έμπαινε νωρίς στην πίστα, έγραφε χρόνο και στη συνέχεια αποχωρούσε. Κατέκτησε την pole position βελτιώνοντας κατά 3 δέκατα το χρόνο που είχε σημειώσει στα χρονομετρημένα του πρώτου διημέρου. Βελτιωμένοι σε χρόνους όμως φάνηκαν και κάποιοι αντίπαλοι του. Ο Χρήστος Παπανικολάου έκανε αυτό που όλοι περίμεναν. Βρίσκει σιγά σιγά την αυτοπεποίθηση του και την εμπιστοσύνη στη νέα του κατηγορία και στο 2ο σκέλος των χρονομετρημένων εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένος. Έκανε τον 2ο ταχύτερο χρόνο και άφησε μόλις 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Σταύρο Τριντή. Ο Άλεξ Παπανικολάου παρότι είχε καλό ρυθμό γενικά, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 4η θέση. Ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος ξεπέρασε τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη Honda του στο πρώτο διήμερο και επέστεψε σε ανταγωνιστικούς χρόνους.

Στη μεγάλη κατηγορία, τα Superbikes συμμετέχουν 6 αναβάτες. Η μεγάλη μάχη δόθηκε στο 1ο σκέλος των χρονομετρημένων με τον Μπεγνή να σταματάει το χρονόμετρο 57,632, χρόνο ταχύτερο κατά 3 δέκατα σε σχέση με το πρώτο διήμερο, τον Σεπτέμβριο. Ο Δημήτρης Παπαγγέλου βελτίωσε και αυτός τον προσωπικό του χρόνο, είχε σταθερά γρήγορους γύρους αλλά είδε τον Μπεγνή να τελικά 4 δέκατα ταχύτερος. Ο Σάκης Συνιώρης αυτήν τη φορά δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τη Yamaha του. Έκανε τον 3ο ταχύτερο χρόνο ενώ φάνηκε να έχει διαφορετικές ρυθμίσεις, έχοντας αρκετές σούζες στη διάρκεια του γύρου. Ο Γιώργος Μαρκεσίνης δε συμμετείχε στο πρώτο διήμερο και ήταν ο μοναδικός αναβάτης που βελτίωσε το χρόνο του στο 2ο σκέλος. Θα ξεκινήσει από την 4η θέση έχοντας στην 5η τον Δημήτρη Βαμβά και στην 6η τον Στέφανο Δέσκα.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 3ος αγώνας και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ο 4ος και τελευταίος αγώνας του θεσμού για όλες τις κατηγορίες. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, οι αγώνες διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών.

Αποτελέσματα χρονομετρημένων Open

Αποτελέσματα χρονομετρημένων Racing-SS300

Αποτελέσματα χρονομετρημένων Supersport 600

Αποτελέσματα χρονομετρημένων Superbikes

Φωτό αρχείου