Στο Start Line Cup θα μετέχουν όλοι οι αθλητές (οδηγοί ή/και συνοδηγοί) της Start Line που θα λάβουν μέρος σε οποιασδήποτε μορφής αγώνα που έχει προκηρύξει η ΟΜΑΕ για το 2017.

Σύστημα βαθμολόγησης
Στο Cup θα προσμετρά η τελική βαθμολογία κάθε αθλητή ασχέτως αγωνίσματος. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι αθλητές με την υψηλότερη βαθμολογία από τα διάφορα αγωνίσματα που συμμετείχαν ανεξαρτήτου Κατηγορίας, Ομάδας ή Κλάσης. Για παράδειγμα ο πρώτος μπορεί να έχει πάρει μέρος σε ράλλυ, αναβάσεις, ταχύτητα, drift, ο δεύτερος σε dragster, καρτ κ.ο.κ. Το σύστημα βαθμολόγησης που θα εφαρμοστεί είναι το αντίστοιχο σύστημα της Προκήρυξης Αγώνων Αυτοκινήτου 2017, άρθρο 6, παρ.4. Δηλαδή, ο πρώτος με την υψηλότερη βαθμολογία (σε οποιοδήποτε είδος αγώνα) αθλητής της Start Line θα βαθμολογηθεί με 25 βαθμούς, ο δεύτερος με 18β, ο τρίτος με 15β, ο τέταρτος με 12β, ο πέμπτος με 10β και ο έκτος με 8 βαθμούς.

Ισοβαθμία
Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προσμετρήσει ο αριθμός των καλύτερων θέσεων στις Γενικές Κατατάξεις των αγώνων που συμμετείχαν ή στην Ομάδα που συμμετείχαν αν πρόκειται για Αναβάσεις και αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοβαθμία θα γίνει κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων.

Δεξιοτεχνίες Start Line
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τους αγώνες Δεξιοτεχνίας θα βραβευτούν οι τρεις (3) πρώτοι κάθε κλάσης, στο σύνολο των προκηρυχθέντων αγώνων Δεξιοτεχνίας της Start Line για το 2017.

Έπαθλα
Οι νικητές θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση της Start Line που θα γίνει στις αρχές της επόμενη χρονιάς. Επίσης, όλοι οι διακριθέντες του Start Line Cup 2017 δε θα επιβαρυνθούν με το παράβολο συμμετοχής σε αγώνα επιλογής τους που θα διοργανώσει η Start Line το 2018.

Σημειώνεται ότι το Start Line Cup είναι ονομαστικό και δε μεταβιβάζεται.