Τα θετικά δείγματα που έδωσαν οι καινούργιες μονάδες ισχύος της Renault στις δοκιμές της Βαρκελώνης, επισπεύδουν την τοποθέτησή τους στα μονοθέσια της γαλλικής ομάδας και της Red Bull. Αρχικά αυτή αναμενόταν να γίνει στο Grand Prix του Καναδά. Βλέποντας όμως τη δυναμική των καινούργιων κινητήρων, οι μηχανικοί αποφάσισαν την χρησιμοποίησή τους στο Grand Prix του Μόντε Κάρλο.

«Η μονάδα ισχύος που χρησιμοποιείται από την αρχή της σεζόν δέχθηκε κάποιες αναβαθμίσεις, και οι οδηγοί είναι πολύ χαρούμενοι με αυτά που είδαν», δήλωσε ο υπεύθυνος εξέλιξης κινητήρων της Renault, Remi Taffin. «Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές ήταν πολύ ενθαρρυντικά, και μας έδειξαν ότι ο καινούργιος κινητήρας είναι πιο δυνατός, και πιο εύκολος στην οδήγηση».

«Αρχικά σχεδιάζαμε να τοποθετήσουμε τις αλλαγές στο Grand Prix του Καναδά, αλλά αν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες, θα συμμετέχουμε στο Μονακό με τους καινούργιους κινητήρες», ανέφερε.

Η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος θα βελτιώσει κατά πολύ την απόδοση των μονοθεσίων της Renault και της Red Bull, καθώς όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα θα χαρίζει μισό δευτερόλεπτο ανά γύρο σε σχέση με τον τωρινό κινητήρα, στις περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, η καινούργια μονάδα αναμένεται να τοποθετηθεί στα μονοθέσια των Kevin Magnussen (ο οποίος πήρε μία γεύση από τον κινητήρα στις ελεύθερες δοκιμές της Βαρκελώνης), και Daniel Ricciardo, ο οποίος παρά τη νίκη του Max Verstappen στο ισπανικό Grand Prix, βρίσκεται μπροστά από τον Ολλανδό πιλότο στην κατάταξη των οδηγών.

Πηγή: Formula1.com

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ