Οι ομάδες και οι αναβάτες του Moto GP μετά το Silverstone και το Βρετανικό GP ανανέωσαν το ραντεβού τους για το San Marino της Ιταλίας και την πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli. Θα βρεθούν εκεί την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Αυγούστου για να κάνουν δύο μέρες δοκιμών στην πίστα που θα φιλοξενήσει τον επόμενο αγώνα, δύο εβδομάδες αργότερα.

Ο Marc Marquez θα δοκιμάσει ρυθμίσεις για τον αγώνα αλλά και το νέο πλαίσιο της Honda που ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει σε αγώνα. Οδεύοντας προς τον 8ο τίτλο του, θέλει να είναι όσο πιο έτοιμος γίνεται για τον επόμενο αγώνα αλλά να δουλέψει ταυτόχρονα και στη μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς. Ο teammate του, Jorge Lorenzo, ολοκλήρωσε τον αγώνα του Silverstone χωρίς προβλήματα, σε καλύτερη κατάσταση απότι και ο ό διος περίμενε μετά τους τραυματισμούς και την απουσία του. Για τη Honda θα οδηγήσει και ο δοκιμαστής της, Stefan Bradl.

Ο θεωρητικά αντίπαλος του Marquez για τον τίτλο, Andrea Dovizioso, έχοντας τρομακτική πτώση στην πρώτη στροφή του προηγούμενου αγώνα, είναι τελικά καλά. Επέστρεψε τη Δευτέρα στην Ιταλία αλλά καθώς υπέστη προσωρινή απώλεια μνήμης, θα περάσει πρώτα από ιατρικούς ελέγχους για να του δοθεί η άδεια ή όχι ώστε να συμμετέχει στις δοκιμές. Ο Danilo Petrucci ψάχνοντας να βρει λύσεις θα επικεντρωθεί σε διαφορετικά στησίματα ώστε να λύσει τα προβλήματα που έχει με το κράτημα στο πίσω μέρος της Ducati. Για την Ιταλική ομάδα θα κάνει δοκιμές και ο Michele Pirro.

Στην ομάδα της Yamaha θα έχουν νέα πράγματα να δοκιμάσουν. Η Yamaha σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, δείχνει να βελτιώνεται στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Ο Vinales θέλει να δουλέψει κυρίως στο πλαίσιο και το κράτημα της M1 ενώ ο Rossi έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στο Misano πέρσι, θα προσπαθήσει να βρει ρυθμίσεις για καλή αίσθηση χωρίς προβλήματα.

Ο άλλος αναβάτης που ενεπλάκη στην πτώση της πρώτης στροφής του Silverstone, ήταν ο Fabio Quartararo της Petronas Yamaha. Θα συμμετέχει κανονικά στις δοκιμές. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον νεαρό Γάλλο να οδηγήσει πριν τις επίσημες δοκιμές του αγώνα μια μοτοσυκλέτα Moto GP σε ελεύθερες δοκιμές.

Για τη Suzuki θα οδηγήσει φυσικά ο νικητής του πρόσφατου αγώνα, Alex Rins ενώ θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη δράση και ο τραυματίας Joan Mir. Δεν έχει ανακοινωθεί να θα συμμετέχει και ο δοκιμαστής της ομάδας, Sylvain Quintoli που συμμετείχε με επιτυχία στους τελευταίους αγώνες.

Η KTM όπως συνηθίσει θα έχει πολλά νέα πράγματα να δοκιμάσουν οι αναβάτες της. Οι Jack Miller και Val Crutchlow θα ψάξουν να βρουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπισαν με τη ζέστη στο Silverstone που τους έκανε να χάσουν μεγάλο μέρος της ταχύτητας τους. Ο Miller θέλει να διαπιστώσει αν τα προβλήματα πρόσφυσης οφείλοντας στις ρυθμίσεις του ή στα ελαστικά.