Η πίστα της Aragon υποδέχθηκε το MotoGP με ήλιο αλλά αρκετό κρύο. Το γεγονός αυτό προβλημάτισε την πλειοψηφία των αναβατών ενώ είχαμε πολλές πτώσεις με τις περισσότερες από αυτές να σημειώνονται στη 14η στροφή, μία δεξιά που έρχεται μετά από μία αλληλουχία αριστερών στροφών. Ο Maverick Vinales ήταν ο ταχύτερος και στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής με τους αναβάτες της Petronas Yamaha να εναλλάσσονται στη 2η και την 3η θέση. Ο Franco Morbidelli ήταν 2ος στο πρώτο σκέλος και υποχώρησε στην 3η θέση στο δεύτερο σκέλος με τον Quartararo να ανεβαίνει από την 3η στη 2η θέση.

Στο πρώτο σκέλος βρέθηκαν έστω και για λίγο στην κορυφή της κατάταξης 8 διαφορετικοί αναβάτες ενώ στο 2ο σκέλος η πρώτη θέση ήταν υπόθεση των τριών Yamaha και του Mir με τη Suzuki. Θυμίζουμε πως συμμετέχουν μόνο 3 Yamaha αφού ο Valentino Rossi βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και δε συμμετέχει στον αγώνα. Στα συνδυασμένα αποτελέσματα τις τρεις Yamaha ακολουθεί ο Joan Mir και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο πολύ δυνατός Cal Crutchlow. Ο Aleix Espargaro με την Aprilia ήταν η έκπληξη της μέρας με την επίδοση του που τον έφερε στην 6η θέση, μπροστά από τον αδελφό του Pol που ακολούθησε στην 7η.

Ακολούθησαν δύο Honda στην 8η και 9η θέση με τους Alex Marquez και Takaaki Nakagami αντίστοιχα. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Alex Rins με τη Suzuki. Πολύ δύσκολη μέρα για όλες τις Ducati. Μπορεί ο Bagnaia να έκανε με διαφορά τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα (351,8 χλμ/ώρα) αλλά η καλύτερη Ducati είναι αυτή του Zarco στην 11η θέση. Μάλιστα ο Zarco είχε και δύο πτώσεις. Ακολούθησε 12ος ο Rabat, 13ος ο Dovizioso, 14ος ο Miller και 15ος ο Petrucci.

Τα συνδυασμένα αποτελέσματα της Παρασκευής