Μετά το σύντομο καλοκαιρινό του διάλλειμα των δύο εβδομάδων, το MotoGP επέστρεψε στη δράση. Η πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli θα φιλοξενήσει δύο συνεχόμενους αγώνες. Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρώτα σκέλη ελεύθερων δοκιμών. Στην πίστα έχει στρωθεί νέα άσφαλτος που ικανοποίησε τους αναβάτες και τους έδωσε τη δυνατότητα να σημειώσουν από την αρχή, πολύ καλούς χρόνους. Μένει να δούμε πως θα διαχειριστούν τη φθορά των ελαστικών. Ο Fabio Quartararo έφερε τη Yamaha Petronas στην πρώτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων. Έχοντας βρει λύσεις, αισθάνθηκε καλά από την αρχή σε μια πίστα που και το 2019 ξεκίνησε πολύ δυνατά. Στο δεύτερο σκέλος των δοκιμών έκανε χρόνο 1:32:189 που ήταν 9 χιλιοστά ταχύτερος του χρόνου που έκανε ο Maverick Vinales στο πρώτο σκέλος.

Με το χρόνο αυτόν ο Vinales ολοκλήρωσε στη 2η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων. Αξίζει να αναφέρουμε πως πέρσι, ο χρόνος του πρώτου σκέλους ήταν 1:33:153 και ο χρόνους του δεύτερου σκέλους ήταν 1:32:775. Ο Franco Morbidelli έκανε τον 3ο ταχύτερο χρόνο με 1:32:367 συμπληρώνοντας το 1-2-3 για τη Yamaha. Πολύ καλός ήταν ο Pol Espargaro με την ΚΤΜ στην 4η θέση ενώ στην 5η ακολούθησε μία ακόμα KTM, της Tech3 αυτή τη φορά με τον Iker Lecuona. Ο Valentino Rossi βελτιώθηκε σημαντικά στο 2ο σκέλος και έκανε τον 6ο συνολικά χρόνο.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Danilo Petrucci (1η Ducati), Brad Binder (KTM), Miguel Oliveira (KTM Tech3) και Aleix Espargaro(Aprilia). Ο Andrea Dovizioso περιορίστηκε στην 11η θέση, πρώτη Honda ήταν αυτή του Takaaki Nakagami στη 12η θέση και πρώτη Suzuki του Rins στη 13η θέση. Οι δύο Suzuki κινήθηκαν γρήγορα στο πρώτο σκέλος αλλά στο δεύτερο υποχώρησαν. Στο Misano επέστρεψαν δύο τραυματίες, ο Francesco Bagnaia που έκανε τον 18ο χρόνο και ο Cal Crutchlow που έκανε τον 19ο.

Τα συνδυασμένα αποτελέσματα της Παρασκευής