Οι μικτές συνθήκες που επικράτησαν και το Σάββατο στο Phillip Island, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλούς αναβάτες. Ήταν η πρώτη φορά που τόσα μεγάλα ονόματα διεκδίκησαν την πρόκριση τους στο τελικό σκέλος των χρονομετρημένων, από το Q1. Οι ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου ήταν μεγαλύτερες σε διάρκεια λόγω της ακύρωσης του δεύτερου σκέλους της Παρασκευής.

Στο Q1 συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Cal Crutchlow, Maverick Vinales, Valentino Rossi και Jorge Lorenzo. Οι Lorenzo και Crutchlow προκρίθηκαν στο Q2 με τον Valentino Rossi να δοκιμάζει τα ενδιάμεσα ελαστικά και να χάνει την πρόκριση.
Στο Q2 ο Marc Marquez «διάβασε» καλύτερα από όλους την κατάσταση της πίστας και προλαβαίνοντας να φορέσει slick λάστιχα στη Honda πήρε την 65η pole position της καριέρας του.

cal-crutchlow_australia01Ο Cal Crutchlow δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει τα slick λάστιχα της Michelin και περιορίστηκε στη 2η θέση με τον Pol Espargaro να συμπληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης.
Οι Aleix Espargaro, Jack Miller και Danilo Petrucci θα ξεκινήσουν από τη δεύτερη σειρά.
Ο Nicky Hayden, αντικαταστάτης του Pedrosa στην ομάδα της Honda, σημείωσε τον 7ο χρόνο, μια πάρα πολύ καλή επίδοση λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και κυρίως το χρόνο απουσίας του από το Moto GP. Ο Jorge Lorenzo περιορίστηκε στη 12η θέση ενώ ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει από τη 15η.

Δείτε τη σειρά εκκίνησης

Πηγή: MotoGP