Οι δοκιμές της Παρασκευής ολοκληρώθηκαν στη Sepang με τον Marc Marquez να είναι ταχύτερος στο 1ο σκέλος και τον Jack Miller να είναι ταχύτερος στο 2ο. Το 1ο σκέλος πραγματοποιήθηκε σε στεγνές συνθήκες και ήταν πραγματικά εντυπωσιακό με τους χρόνους να βελτιώνονται συνέχεια και πολλούς αναβάτες να εναλλάσσονται στις πρώτες θέσεις.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια των δοκιμών ταχύτερος ήταν ο Maverick Vinales με τη Suzuki. Στο τέλος όμως ο Marc Marquez ήταν αυτός που ολοκλήρωσε στην 1η θέση αφήνοντας τον Vinales στη 2η θέση.
Ο Vinales σημείωσε και τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα με
322χ/ώ. Ο Scott Redding έφερε τη Ducati της Pramac στην 3η θέση, μπροστά από τον Andrea Iannone που έχασε τους τελευταίους αγώνες λόγω του τραυματισμού του στο Misano αλλά δε δείχνει να έχει χάσει τη φόρμα του.
Η Ducati είναι ο μόνος κατασκευαστής που έχει δύο μοτοσυκλέτες στην πρώτη πεντάδα. Η πρώτη Yamaha είναι αυτή του Valentino Rossi, στην 5η θέση.
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Aprilia με τον Bautista στην 9η θέση και τον Bradl στη 12η. Ο Jorge Lorenzo περιορίστηκε στη 10η θέση ενώ ο Crutchlow φάνηκε να δυσκολεύεται και περιορίστηκε στη 13η θέση.

Το 2ο σκέλος εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του με βροχή η οποία όμως σταμάτησε προς το τέλος. Άλλοι αναβάτες χρησιμοποίησαν βρόχινα, κάποιοι δοκίμασαν τα ενδιάμεσα της Michelin και στο τέλος κάποιοι πρόλαβαν κι έβαλαν και slick.

jackmiller_malaysiaΟ Jack Miller ήταν ο ταχύτερος όλων με τον Crutchlow στη 2η θέση και τον Barbera στην 3η. Ακολούθησαν οι Smith (4ος), Baz (5ος) και Redding (6ος). O Marquez δε συμμετείχε καθώς ταλαιπωρείται από μια ίωση και θέλει να ξεκουραστεί προκειμένου να επιταχύνει την ανάρρωση του.
Ο Rossi ήταν 13ος, ο Lorenzo 16ος, ο Vinales 17ος ενώ δε συμμετείχε ούτε ο Iannone θέλοντας προφανώς να περιορίσει τις πιθανότητες μιας νέας πτώσης.

Οι χρόνοι του 1ου σκέλους

Οι χρόνοι του 2oυ σκέλους

Πηγή: MotoGP