Ο Cal Crutchlow ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα του Moto GP της Αυστραλίας. Μετά από δύο μέρες με έντονη βροχή, η Κυριακή στο Phillip Island ξημέρωσε με πολύ καλό καιρό. Οι διοργανωτές έδωσαν 10 λεπτά επιπλέον χρόνο στο warm up όλων των κατηγοριών ώστε οι αναβάτες να ετοιμαστούν όσο το δυνατό καλύτερα για τον στεγνό αγώνα που θα ακολουθούσε.Στο warm up οι Marquez, Rossi και Vinales έδειξαν πολύ δυνατοί. Στην εκκίνηση του αγώνα ο Marquez έχασε για λίγο την πρώτη θέση βλέποντας τον Pol Espargaro να στρίβει πρώτος έχοντας ξεκινήσει από την 3η θέση. Σύντομα όμως ο Marquez ανέκτησε την 1η θέση.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής άρχισε να χτίζει διαφορά ενώ ταυτόχρονα ο Valentino Rossi, έχοντας ξεκινήσει από τη 15η θέση κέρδιζε συνεχώς θέσεις με εντυπωσιακά προσπεράσματα και ενώ δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι μάχες ήταν συνεχείς για όλες σχεδόν τις θέσεις. Ο Marquez παρότι δεν είχε καμία πίεση, έκανε το λάθος κι έπεσε ενώ ήταν 1ος.
Ο Cal Crutchlow που έκανε ήδη εκπληκτική εμφάνιση έχοντας κάνει πρώτα την καλύτερη, όπως αποδείχθηκε, επιλογή ελαστικών, πέρασε στην 1η θέση. Ο ρυθμός του ήταν ταχύτατος, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος κι έτσι κατέκτησε τη 2η φετινή του νίκη και την 1η του σε στεγνό αγώνα. Έτσι, έγινε ο πρώτος Βρετανός στην ιστορία που κέρδισε τον αγώνα της Αυστραλίας.

valentinorossi_australiaAφιέρωσε το κύπελλο στον Marco Simoncelli

Ο Valentino Rossi έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του και παρότι ξεκίνησε από τη 15η θέση, τερμάτισε στη .
Ο ίδιος δήλωσε πως δε μπορούσε να φτάσει τον Crutchlow που πήρε άξια τη νίκη. Ήταν μια 2η θέση που έμοιαζε με νίκη για τον Valentino Rossi και ο ίδιος αφιέρωσε το κύπελλο αυτό στον Marco Simoncelli και την οικογένεια του καθώς συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το χαμό του φίλου του.

Ο Maverick Vinales συμπλήρωσε το βάθρο έχοντας δώσει μεγάλες μάχες με τους αδελφούς Espragaro και τον Dovizioso. Τελικά ο Vinales ανέβηκε στο βάθρο, ο Aleix Espargaro έπεσε, ο Dovizioso τερμάτισε 4ος και ο Pol Esparagaro τερμάτισε 5ος. Ο Jorge Lorenzo δε φάνηκε δυνατός σε καμία φάση του αγώνα και πήρε μια «άτονη» 6η θέση.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα