Οι ιδιωτικές δοκιμές τεσσάρων κατασκευαστών και πέντε ομάδων του Moto GP στην πίστα του Misano ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 25 Ιουνίου. Τις δύο πρώτες μέρες η KTM ήταν η ταχύτερη, την πρώτη μέρα με τον Pol Espargaro και την εργοστασιακή KTM και τη δεύτερη μέρα με τον Miguel Oliveira και την KTM της Tech3. Οι δύο αναβάτες σταμάτησαν το χρονόμετρο στο 1:32:9 την πρώτη και τη δεύτερη μέρα αντίστοιχα. Την Πέμπτη, τελευταία μέρα δοκιμών, οι ομάδες της KTM δε συμμετείχαν στις δοκιμές. Ο Aleix Espargaro βελτιώνοντας το χρόνο του την τελευταία μέρα κατά μισό δευτερόλεπτο (έκανε ακριβώς το ίδιο και τη δεύτερη μέρα σε σχέση με την πρώτη) κατέβηκε και αυτός στο 1:32:9 ισοφαρίζοντας τους χρόνους της KTM.

Ο teammate του στην Aprilia, Bradley Smith που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Andrea Iannone τουλάχιστον στους δύο πρώτους αγώνες της Jerez, βελτίωσε την επίδοση του κατά 7 δέκατα και έγραψε 1:33:536. Το ρεκόρ χρονομετρημένων στο Misano είναι 1:31:629 και το ρεκόρ αγώνα 1:32:678. Όμως φέτος, με νέα άσφαλτο στρωμένη στο Misano και με δύο συνεχόμενους αγώνες το Σεπτέμβριο, τα ρεκόρ αυτά αναμένεται να καταρριφθούν.

Ο Michele Pirro με τη Ducati έκανε 1:30:0 την τελευταία μέρα ενώ ο Sylvain Guintoli με τη Suzuki συνέχισε να συγκρίνει το νέο με το παλιό πλαίσιο της ομάδας, να δοκιμάζει ρυθμίσεις και να δουλεύει πάνω στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας. Δοκίμασε επίσης και κάποια νέα ελαστικά για λογαριασμό της Michelin δίνοντας σημαντικά στοιχεία για τη νέα άσφαλτο και τις γόμες που θα πρέπει να κατασκευάσει για τον αγώνα η Michelin.

Οι εργοστασιακοί αναβάτες της Honda, της Ducati, της Yamaha και της Suzuki δεν αναμένεται να δοκιμάσουν τις εργοστασιακές τους μοτοσυκλέτες πριν τις επίσημες δοκιμές που θα προηγηθούν του πρώτου αγώνα στη Jerez.