Στην πίστα της Jerez, την ίδια μέρα που θα διεξαγόταν ο κανονικός αγώνας του MotoGP στην πίστα αυτήν, πραγματοποιήθηκε ο 3ος εικονικός αγώνας. Αυτήν τη φορά συμμετείχαν και οι δύο μικρότερες κατηγορίες, για πρώτη φορά. Ο αγώνας έγινε με το καινούριο παιχνίδι, το Moto GP20 που κυκλοφόρησε λίγες μέρες νωρίτερα. Όλες οι ομάδες του MotoGP είχαν δικαίωμα συμμετοχής με έναν αναβάτη με μοναδική εξαίρεση τη Honda που ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, συμμετείχε με δύο αναβάτες. Επίσης, η LCR Honda δε συμμετείχε και η εργοστασιακή KTM έδωσε τη θέση της στην Tech3. Στις κατηγορίες Moto2 και Moto3 συμμετείχαν οι αναβάτες που τερμάτισαν στις 10 πρώτες θέσεις, στον αγώνα του Qatar, ο οποίος πραγματοιήθηκε για τις κατηγορίες αυτές. Όπως έγινε και στους δύο προηγούμενους αγώνες, η πρώτη στροφή επεφύλασσε ένα χάος!

Ο Tito Rabat έπεσε και συνολικά ενεπλάκησαν 6 αναβάτες στην πτώση της πρώτης στροφής, ανάμεσα τους και ο Maverick Vinales αλλά και ο Fabio Quartararo που είχε εξασφαλίσει μια εκπληκτική pole position. Οι νικητές των δύο πρώτων αγώνων, Alex Marquez και Pecco Bagnaia αντίστοιχα, απέφυγαν την πτώση και βρέθηκαν να μονομαχούν στην κορυφή με τον Bagnaia να ηγείται. Λίγο αργότερα, έπεσε ο Alex Marquez και ο Bagnaia εξασφάλισε διαφορά 6 δευτερολέπτων. Ο αναβάτης της KTM Tech3, Iker Lecuona, βρέθηκε στη 2η θέση αποφεύγοντας τα προβλήματα. Ο Bagnaia όπως δήλωσε, έχασε την αυτοσυγκέντρωση του και είχε μια άσχημη πτώση, στο σημείο που όποιος πέσει χάνει τον περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι, στην ποροτελευταία στροφή. Ο Vinales είχε κερδίσει το χαμένο έδαφος, και εκμεταλευόμενος την πτώση του Bagnaia, ήταν αποφασιστικός και από την 3η πέρασε στην 1η θέση.

Ο αναβάτης της Yamaha, έχοντας πάρει συμβουλές από τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή του virtual MotoGP, Trastevere73, για το πως να διατηρεί την αυτοσυγκέντρωση του, κάτι που σύμφωνα με τον Vinales είναι πιο δύσκολο στο εικονικό MotoGP παρά στο πραγματικό, τα κατάφερε περίφημα και είδε πρώτος την καρό σημαία. Με τον τρόπο αυτόν, έγινε ο 3ος διαφορετικός νικητής έχοντας πάρει μια 3η και μια 2η θέση στους δύο πρώτους αγώνες. Ο Alex Marquez τερμάτισε 2ος και ο Pecco Bagnaia 3ος. Ίδιοι αναβάτες, σε διαφορετική σειρά σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Ο Marc Marquez τερμάτισε 4ος, ο Alex Rins εκμεταλεύθηκε την πτώση του Petrucci στον τελευταίο γύρο και πήρε την 5η θέση και ο Petrucci έφερε τη Ducati στην 6η θέση. Ακολούθησαν οι Miguel Oliveira, Fabio Quartararo οου είχε τις περισσότερες πτώσεις αλλά και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, Iker Lecuona, Lorenzo Savadori (ο δοκιμαστής της Aprilia) και ο Tito Rabat.

Στην κατηγορία Moto2 νικητής αναδείχθηκε ο Lorenzo Baldassarri και στη Moto3 ο Gabriel Rodrigo.

Μετά την ολοκλήρωση του εικονικού αγώνα στη Jerez, έγιναν γνωστές φήμες πως το πρωτάθλημα είναι πιθανό να ξεκινήσει στη Jerez, πριν τα τέλη Ιουλίου.