Οι αγώνες ταχύτητας διανύουν αναμφίβολα περίοδο μεγάλης δόξας. Οι θεατές κατακλύζουν την πίστα των Μεγάρων και ο ανταγωνισμός σε κάθε κατηγορία τους σηκώνει στις μύτες των ποδιών τους. Στον προηγούμενο αγώνα, το ρεκόρ πίστας έσπασε για άλλη μια φορά, με το 57″389 που σημείωσε ο «Samino» με μια Lamborghini Huracan να αποτελεί πλέον το νέο στόχο για τους οδηγούς της Formula Saloon. Όλα δείχνουν ότι το επίπεδο θα ανέβει κι άλλο και οι χρόνοι θα πέσουν ακόμη περισσότερο στον 3ο αγώνα του θεσμού, που διοργανώνεται όπως πάντα από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής με την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων της ΟΜΑΕ στις 19-20 Οκτωβρίου 2019.

Εκτός από τα πανίσχυρα αυτοκίνητα της Formula Saloon, στην πίστα θα δούμε ακόμη αγωνιστικά των Ομάδων Ν, Α, R και Ε, αυτοκίνητα Τουρισμού και πολύ εντυπωσιακά Ιστορικά. Παράλληλα με τους αγώνες του Πρωταθλήματος Ταχύτητας θα διεξαχθεί και ο αγώνας του επάθλου ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge 2019. Τα αυτοκίνητα χωρίζονται στις κατηγορίες Stock, Sport και Extreme, ανάλογα με το επίπεδο βελτίωσής τους, σε έναν θεσμό που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε οδηγό να αγωνιστεί στην πίστα με το καθημερινό του αυτοκίνητο.

Πριν από το Σαββατοκύριακο του αγώνα, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να ρυθμίσουν το αυτοκίνητό τους στο pre-race track day που θα διοργανώσει το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί άλλωστε στην πίστα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος, ο οποίος από φέτος είναι υποχρεωτικός για όλα τα αυτοκίνητα. Οι ομάδες θα μπορούν από την Παρασκευή να διαμορφώσουν το χώρο τους στα pits και να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους να διανυκτερεύσουν στην πίστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο αγώνας είναι και ο 5ος γύρος της SuperSeason 2018-2019. Πρόκειται για το θεσμό που θα αναδείξει τον Υπερπρωταθλητή κάθε κατηγορίας, με τους νικητές να κερδίζουν τη δωρεάν συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα του 2020–κάτι που ισχύει τόσο για τους οδηγούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όσο και για εκείνους του HTTC.

Η αντίστροφη μέτρηση για ένα απολαυστικό Σαββατοκύριακο στις 19-20 Οκτωβρίου, έχει αρχίσει!