Στις 19 και 20 Ιανουαρίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το Δ.Σ της ΟΜΑΕ, οι Αντώνης Χατζημιχάλης και Μιχάλης Αποστολόπουλος αντίστοιχα. Η ΟΜΑΕ, αφού τις επεξεργάστηκε, απάντησε σε αυτές παράγραφο προς παράγραφο και έδωσε στη δημοσιότητα παραιτήσεις και απαντήσεις, τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.

Επιστολή Παραίτησης του Αντώνιου-Κωνσταντίνου Χατζημιχάλη
Προς :Δ.Σ. Ο.Μ.Α.Ε.
Κύριοι,
1.Στην Γενική Συνέλευση τον Νοεμβρίου του 2016 κατά την διαδικασία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών υποσχέθηκα στα Σωματεία – Μέλη διαφάνεια, πράγμα το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί διότι υπάρχουν αντιρρήσεις από τα περισσότερα μέλη του ΔΣ και τις περισσότερες φορές λάμβανα αρνητικές απαντήσεις .
[Απάντηση ΔΣ]: Είναι απόλυτα προσβλητικό για όλα τα μέλη του ΔΣ να ισχυρίζεστε ότι εσείς επιδιώξατε δήθεν τη «διαφάνεια» – όλοι εμείς οι υπόλοιποι ή οι περισσότεροι (προφανώς αφήνετε μία θέση για το έτερο μέλος κ. Αποστολόπουλο, ο οποίος μας υπέβαλε πανομοιότυπη και με διαφορά ωρών επιστολή παραίτησης) ήμασταν τροχοπέδη, οπαδοί της αδιαφάνειας; Οι αποφάσεις του ΔΣ λαμβάνονται πλειοψηφικά και απολύτως νόμιμα. Όλες οι αποφάσεις ανεξαιρέτως λαμβάνονται πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα και το συμφέρον του αθλήματος, στοιχεία σε απόλυτη σύμπνοια με τους σκοπούς της Ομοσπονδίας. Αυτή η βασική αρχή λειτουργίας των συλλογικών οργάνων προφανώς δεν σας βρίσκει σύμφωνο.

2.Ζήτησα την κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων και υποχρεώσεις από τρίτους ,και προς τρίτους και μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση επί του θέματος αυτού.
[ΔΣ]: Είναι άξιον απορίας να θέτετε θέματα οικονομικών δεδομένων, όταν στο παρελθόν όντας μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΟΜΑΕ, κατά την διάρκεια εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης σε ερώτηση αν θεωρείτε ότι λείπει ένα ευρώ από το ταμείο της ΟΜΑΕ είχατε απαντήσει -ενώπιον όλων, και με παρρησία- ΟΧΙ, και όταν για πρώτη φορά -με απόφαση του ΔΣ, όπου συμμετείχατε και εσείς και είχατε υπερψηφίσει, αποφασίστηκε να κληθούν ορκωτοί ελεγκτές προκειμένου με έκθεσή τους να επιβοηθήσουν το ογκώδες έργο της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Γνωρίζετε, και γνωρίζουμε όλοι μας, ότι αν και κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό, δεν παύει να είναι μία κίνηση που ξεκαθαρίζει απολύτως τα πράγματα και παρουσιάζει τα οικονομικά δεδομένα αλλά και τις τηρούμενες διαδικασίες περί των οικονομικών, από ΕΙΔΙΚΟΥΣ. Παρόλα αυτά, στη συνεδρίαση του ΔΣ της 8/9/2018 υπάρχει και η δική σας υπογραφή στην παμψηφεί έγκριση του Διοικητικού & Οικονομικού απολογισμού του έτους 2017. Συνιστούμε περισσότερη προσοχή, και ενημέρωση, στο συγγραφέα της παραίτησής σας, διότι εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

3.Η ομοσπονδία διοργάνωσε «ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»- «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» διεθνείς αγώνες «REGULARITY», χωρίς να ενημερώνει το ΔΣ για προϋπολογισμούς-απολογισμούς κάθε αγώνα που διοργάνωσε. Επιπλέον διοργάνωσε αγώνες «DIRT GAMES» χωρίς τα παραπάνω προαναφερθέντα.
[ΔΣ]: Σε κάθε περίπτωση, ήρθε σαν θέμα στο ΔΣ η ανάληψη του εκάστοτε αγώνα. Για κάθε αγώνα έγινε ενημέρωση στο ΔΣ από τον πρόεδρο για το αποτέλεσμά του. Σημαντικό δε, είναι το γεγονός πως σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτές. Εσείς, ενώ είναι γνωστή η ενασχόλησή σας στο παρελθόν με αντίστοιχες διοργανώσεις, απέχετε μεθοδικά και ασκείτε μόνο κριτική.

4.Εχω ζητήσει ότι βάσει καταστατικού ότι η Ελλανόδικος καθώς και το Πειθαρχικό να ορίζονται από το ΔΣ πράγμα που δεν έχει γίνει, και αντ’ αυτού οι αποφάσεις αυτών των επιτροπών, ορίζουν και συχνά χειραγωγούν το άθλημα.
[ΔΣ]: Οι Επιτροπές που αναφέρεστε, έχουν οριστεί από το ΔΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό. Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 10/10/2017, στην οποία μάλιστα συμμετείχατε, αποφασίστηκε η ανασύσταση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και του Εθνικού Δικαστηρίου Εφέσεων. Οπότε έχετε πάρει τη σχετική απάντηση εκ των πραγμάτων.
Περί χειραγώγησης, από ποιόν; Από τα παραπάνω όργανα, τα οποία αναφέρετε; Προφανώς σας διαφεύγει ότι τα όργανα αυτά κρίνουν με βάση τους ισχύοντες Εθνικούς και Διεθνείς κανονισμούς, τους οποίους καλούνται να εφαρμόσουν. Πέραν αυτού επιμελώς σας διαφεύγει ότι αν κάποιος αθλητής μας έχει αντίρρηση ή διαφορετική άποψη για την κρίση των οργάνων αυτών έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προσφύγει και πέραν αυτών των οργάνων στο ΑΣΕΑΔ, και αν αποδειχθεί ότι υπήρξε εσφαλμένη εφαρμογή κανονισμού ή διάταξης νόμου να δικαιωθεί. Γνωρίζετε ότι έχει συμβεί, γνωρίζετε ότι η Ομοσπονδία αποδέχτηκε άμεσα και έμπρακτα την επιλογή του αθλητή και αποκατέστησε χωρίς καθυστέρηση την τάξη σύμφωνα με την απόφαση. Παρά ταύτα, το προσπερνάτε με επιμέλεια, προφανώς για να οδηγηθείτε στον όλως αβάσιμο ισχυρισμό σας ότι τάχα υπάρχει «χειραγώγηση» του αθλήματος. Η δυνατότητα προσφυγής των αθλητών στο ΑΣΕΑΔ θεωρούμε ότι είναι κατάκτηση της Ομοσπονδίας μας και σε σχέση με το παρελθόν μας τιμά.
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχετε αποδεικτικά στοιχεία για όσα αναφέρετε, διαφορετικά θα πρέπει να ανακαλέσετε, ή να μπείτε στο «κάδρο» των αβάσιμων -και ενάντια στο άθλημα- καταγγελλόντων.

5.Βάσει καταστατικού το ΔΣ διορίζει τον Πρόεδρο της ΕΠ.Α και ο πρόεδρος της διορίζει τους συνεργάτες του καθώς και τις επιτροπές. Mετά την παραίτηση της Κας Πασαλή τον Ιούνιο του 2018 δεν έχει οριστεί Πρόεδρος μέχρι και σήμερα, καθώς και οι επιτροπές παραμένουν ίδιες.τελικά, ποιος αποφασίζει και διοικεί το άθλημα? Ποιος θα επικυρώσει τα πρωταθλήματα του 2018?Ποιός θα προκηρύξει τα πρωταθλήματα του 2019?
[ΔΣ]: Η ΕΠΑ όπως προβλέπει το καταστατικό, αλλά και όπως αναγνωρίζετε κι εσείς, είναι μία Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Το γεγονός ότι το ΔΣ διορίζει μόνο τον Πρόεδρο, δεν σημαίνει πως η ΕΠΑ λειτουργεί αποκομμένα από την ΟΑΜΕ. Εννοείται πως η ΕΠΑ υλοποιεί την πολιτική του ΔΣ αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας της όλα τα χρόνια, προέκυψε στενή συνεργασία πράγμα απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Άλλωστε η αρμοδιότητα του ΔΣ προκύπτει μεταξύ άλλων και από τα άρθρα του καταστατικού 3.2 & 13 β. Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση της Προέδρου της ΕΠΑ δεν καταλύει άνευ ετέρου και την Επιτροπή. Η Επιτροπή συνεχίζει να υφίσταται, όπως και οι Επιτροπές και να επιτελούν το έργο που έχουν αναλάβει. Η συζήτηση αυτή έχει γίνει κατά την συνεδρίαση του ΔΣ, και έχετε λάβει μέρος χωρίς να διατυπώσετε ανάλογη αντίρρηση.

6.Είχα ζητήσει τα θέματα και οι αποφάσεις των Γ.Σ. να αναρτώνται στο site της Ομοσπονδίας, το οποίο απερρίφθη.
[ΔΣ]: Κρίνετε την βούληση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ? Για ποιο λόγο δεν αναφέρετε την αναλογία των θετικών στην πρότασή σας ψήφων και των αρνητικών; Η έννοια της συλλογικότητας και της δημοκρατίας αυτό αξιώνει. Δυστυχώς για εσάς, οι αποφάσεις του ΔΣ λαμβάνονται πλειοψηφικά και απολύτως νόμιμα. Όλες οι αποφάσεις ανεξαιρέτως λαμβάνονται πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα και το συμφέρον του αθλήματος.

7. Σε επιστολή σας από 10/8/2016 με Αρ. Πρωτοκόλλου 513/16 την οποία και υπογράφουν ο Κος Μιχελακάκης ως Πρόεδρος και Κος Καρκάνης ως Γεν. Γραμματέας , ζητάτε κάθε στέλεχος να επιλέξει ή να διατηρήσει και να ασκεί τα καθήκοντα του Αγωνοδίκη- Αλυτάρχη ή να παραιτηθεί από αυτά προκειμένου να συμμετέχει σε ΔΣ Σωματείου, πόσο μάλλον της στο ΔΣ τηςΟΜΑΕ. Παρ’ όλο που σας το έχω γνωστοποιήσει πολλές φορές ο Κος Νίκος Μανώλης , εκτελεί τα καθήκοντα του Αλυτάρχη επίσημα και συγχρόνως συνεχίζει να συμμετέχει και στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, μέχρι σήμερα πράγμα που το απαγορεύει ο αθλητικός νόμος σύμφωνα με την προαναφερθείσα επιστολή σας .
Επίσης στις 28/9/2018 ζητήθηκεαπο τα μέλη του ΔΣ να υποβάλλουμε υπεύθυνες δηλώσεις σχετικά με το ασυμβίβαστο προκειμένου να κατατεθούν την Γ.Γ.Α. η οποία και τις είχε ζήτησει , πράγμα το οποίο αρνήθηκα να υπογράψω και να σας αποστείλω το γιατί το υπόδειγμα κειμένου που μας απέστειλε ο Γεν.Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κος Καρκάνης, και μας υποδείξατε να υπογράψουμε θα μπορούσε κατ’ εκτίμηση μου να θεωρηθεί ψευδής δήλωση.
[ΔΣ]: Σας ζητήθηκε να δηλώσετε αν στο παρελθόν κατείχατε κάποιο πτυχίο, ποιό ήταν αυτό, και από πότε το κατείχατε. Όταν συμμετείχατε ως Βοηθός Αλυτάρχη στο Ράλλυ Ακρόπολις το κάνατε χωρίς να διαθέτετε κάποιο πτυχίο; Θα ήταν ψευδής δήλωση, αν το δηλώνατε; Όλο αυτό είναι διαδικασία που επιτρέπει η FIA και η υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο που μπορούμε για το Ράλλυ Ακρόπολις. Η προτροπή μας για την επιλογή της ιδιότητας στελέχους ή μέλους ΔΣ είχε να κάνει με την αποφυγή ενασχόλησης με καιροσκόπους που αρέσκονται σε καταγγελίες και αυτό μέχρι να τακτοποιηθεί και τυπικά το θέμα του άρθρου 3 του 2725. Είναι σίγουρο πως εσείς γνωρίζετε πως οι ικανότεροι άνθρωποι του αθλήματος στην Ελλάδα, είχαν ανέκαθεν διπλή ιδιότητα, στελέχους και μέλους ΔΣ του Σωματείου τους. Αυτό που επίσης στο παρελθόν δεν υπήρχε, ήταν η δυνατότητα προσφυγής σε δικαιοδοτικό όργανο εκτός περιβάλλοντος ΕΛΠΑ οπότε η όποια ανησυχία για απόδοση δικαίου είχε λογική βάση. Σήμερα με το ΑΣΕΑΔ και την ΕΦΙΠ η δυνατότητα του καθενός υπερβαίνει αυτή την ανησυχία. Η επιθυμία σας για εφαρμογή του Νόμου με διαδικασία σοκ, είναι να αποδυναμώσουμε το άθλημα από άκρη σε άκρη σ όλη τη χώρα, για κάτι που αργά ή γρήγορα θα τακτοποιηθεί. Και αυτό το ζητάτε από τη θέση ενός ανθρώπου που έχει ασχοληθεί από όλες τις θέσεις με τους αγώνες (τις περισσότερες φορές επ’ αμοιβή, κατά δήλωσή σας) και που καταλαβαίνει τι σημαίνει τέτοιας έκτασης αναταραχή. Συγχαρητήρια. Η δε δήλωση που σας προτάθηκε να υποβάλετε, ήταν η συντονισμένη προσπάθεια του ΔΣ να πείσει την ΓΓΑ για αποδοχή των προβλεπόμενων της FIA, κάτι που γνωρίζατε εξ αρχής.

8.Ενημέρωθηκα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κο Δημήτριο Μιχελακάκη σχετικά με την έκθεση του Ορκωτού Λογιστή, ότι είναι απόρρητη και δεν επιτρέπονται διαρροές πέραν του ΔΣ.Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ πλην του Κου Αποστολόπουλου και εμού έλαβαν γνώση της έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή. Δεν δέχτηκα να λάβω γνώση από την στιγμή που δεν θα κοινοποιείτο στα Σωματεία Μέλη, ούτε καν ο ισολογισμός της ΟΜΑΕ με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι αθλητές και τα Σωματεία πως έγινε η διαχείριση των χρημάτων τους, πράγμα που είναι αντίθετο με την διαφάνεια που είχα υποσχεθεί στην ΓΣ του 2016,και είναι επίσης αντίθετο με το καταστατικό και με το Νόμο.
[ΔΣ]: Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι απόρρητη, παρά μόνο εμπιστευτική. Το καταστατικό προβλέπει ξεκάθαρα τη διαδικασία. Η εξελεγκτική επιτροπή είναι το μοναδικό αρμόδιο όργανο που ελέγχει ό,τι θέλει και υποβάλει την έκθεσή της στην ΓΣ. Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, το ΔΣ ζήτησε τον έλεγχο από εταιρία ορκωτών λογιστών για την υποστήριξη του έργου της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Αυτό, είναι κάτι που εμπνέει διαφάνεια και ασφάλεια στα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής αλλά και σε όλους τους σχετιζόμενους με την ΟΜΑΕ. Η έκθεση των ορκωτών λογιστών, όχι μόνο δεν προβλέπεται να διανέμεται αλλά παράλληλα μας παραδόθηκε ως εμπιστευτικό έγγραφο και ζητήθηκε από την εταιρία ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ. Κατόπιν αυτού, διαβάστηκε στα μέλη του ΔΣ. Εσείς αρνηθήκατε να ενημερωθείτε για να ‘μην έχουμε να λέμε ότι διέρρευσε από εσάς’, όπως μας είπατε. Ενημερώθηκαν επίσης για το περιεχόμενο της τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής, τα οποία και ανακουφίστηκαν λόγω της ευθύνης και του όγκου εργασίας για τον έλεγχο των οικονομικών της ΟΜΑΕ. Υπέγραψαν δε θετικά την έκθεσή τους πλην του κυρίου Τσιγκρή, ο οποίος ΔΕΝ καταψήφισε την έκθεση αλλά δήλωσε πως δεν μπορεί να υπογράψει κάτι για το οποίο δεν πρόλαβε να ενημερωθεί. Ο κύριος Τσιγκρής επέστρεψε από τις διακοπές του την προηγούμενη μέρα της ΓΣ. Παράλληλα, δεν υπήρχε η δυνατότητα να υποβάλουμε την ΟΜΑΕ στην ίδια διαδικασία που υποβλήθηκε στο παρελθόν, όταν διανείμαμε τον ισολογισμό του έτους, με αποτέλεσμα, αποσπάσματα του ισολογισμού να αναρτηθούν στο facebook, παραποιώντας ένα έγγραφο τίμιο, ξεκάθαρο και σύμφωνο με τα φορολογικά πρότυπα και το υπόδειγμα της ΓΓΑ. Αποσπάσματα που ερμηνεύθηκαν κατά το δοκούν από κακοπροαίρετους με σκοπό να δημιουργήσουν ευκαιρία για κακόβουλη κριτική και μόνο. Άλλωστε από την θητεία σας στην Εξελεγκτική Επιτροπή σίγουρα θυμάστε ότι ΔΕΝ είχατε διαπιστώσει οικονομικές παρατυπίες, αλλά λόγω της εσκεμμένης διατύπωσης της έκθεσής σας, κάποιοι μιλούν για παρατυπίες, αν και ομολογήσατε ενώπιον του σώματος της ΓΣ ότι «δεν λείπει ούτε ένα ευρώ». Όλες λοιπόν οι ενέργειες που έγιναν στην τελευταία Γενική Συνέλευση ήταν απολύτως νόμιμες και σύμφωνες με το καταστατικό. Είναι εντελώς άτοπο, και βάζει σε δεύτερες σκέψεις τον καθένα, να μιλάτε για διαφάνεια όταν -με τη δικαιολογία ότι ενημερώνετε φίλους σας- διαρρέετε εμπιστευτικά έγγραφα αλλά εμείς λειτουργώντας θεσμικά συνεχίζουμε να σας ενημερώνουμε. Θα πρέπει να θυμηθείτε επίσης πως ο απολογισμός του 2017 εγκρίθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό.

9.To 2016 σαν Εξελεγκτική Επιτροπή της οποίας ήμουν και επικεφαλής μαζί με τον Κο Φατούρο και τον Κο Μίχαλο νόμιμοι εκλεγμένοι από την Γ.Σ. του 2014, έπρεπε να πραγματοποιήσουμε έλεγχο από 1/1/2016 έως και 20/11/2016 , προκειμένου να την παρουσιάσουμε κατά την διάρκεια της ΓΣ για το απερχόμενο .Σ. πράγμα που μας αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να πάμε στην ΓΣ για αρχαιρεσίες χωρίς απολογισμό, παρ’ όλο την ένσταση μας την όποια και καταθέσαμε στο Προεδρείο της ΓΣ , που την απέρριψαν. Ο έλεγχος του 2016 πραγματοποιήθηκε από την νεοεκλεγείσα Εξελεγκτική Επιτροπή που εξελέγει στις 23/11/2016 και δεν είχε το δικαίωμα να πραγματοποιήσει έλεγχο για την περίοδο πριν από την εκλογή της.
[ΔΣ]: Η λειτουργία της κάθε Ομοσπονδίας έχει συνέχεια στις ενέργειες και τις διαδικασίες της ανεξάρτητα από πρόσωπα. Προγραμματισμένες δραστηριότητες υλοποιούνται και ανειλημμένες υποχρεώσεις τακτοποιούνται ανεξάρτητα αν μεσολάβησαν εκλογές. Έτσι λοιπόν, ο έλεγχος του οικονομικού έτους 2016 έγινε όταν έκλεισε το έτος, όπως προβλέπεται από το νόμο. Ο έλεγχος αυτός έγινε από το θεσμικό όργανο που ήταν εκλεγμένο τη στιγμή που έπρεπε να γίνει ο έλεγχος. ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

Δέχτηκα την εκλογή μου στο ΔΣ. παρ’ όλες τις παρατυπίες οι οποίες λαμβάνουν χώρο στους κόλπους της Ομοσπονδίας , ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει. Βλέποντας ότι η κατάσταση παραμένει η ίδια και αντί να βελτιωθεί χειροτερεύει και μετά όλα τα προαναφερθέντα, αναγκάζομαι να υποβάλλω από σήμερα την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, και να αποχωρήσω πικραμένος και απογοητευμένος από μια Ομοσπονδία που αλλιώς την είχα φανταστεί το 1991 όταν ξεκίνησε από την Τρίπολη.
[ΔΣ]: Η τεκμηρίωσή σας καταρρίπτεται στο σύνολό της από τις παραπάνω απαντήσεις. Το παρελθόν όλων μας είναι γνωστό. Το γεγονός ότι το ΔΣ από το 2014 προσπαθεί να βάλει τάξη στον ρημαγμένο χώρο που παρέλαβε από την ΕΛΠΑ σας ξεβολεύει. Στην Τρίπολη το 1991 βρεθήκατε σαν «Δούρειος Ίππος» της ΕΛΠΑ και έκτοτε χαθήκατε στους διαδρόμους της ΕΛΠΑ και στις παχυλά αμειβόμενες διεθνείς διοργανώσεις της, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την μετά το 1991 παρουσία σας στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου.
Σήμερα κάνετε κριτική σε όσους συνέχισαν την προσπάθεια για την ομοσπονδιοποίηση του αθλήματος και τελικά τα κατάφεραν ενώ εσείς απείχατε απολύτως. Βεβαίως και πάλι σας διαφεύγει ότι η τότε συσταθείσα Ομοσπονδία είχε όλως διαφορετικό νομικό πλαίσιο ύπαρξης και λειτουργίας, χωρίς πολλές από τις υποχρεώσεις που υφίστανται σήμερα.
Το γεγονός ότι η ενασχόληση των στελεχών της ΟΜΑΕ και των Σωματείων μελών της με τις διεθνείς διοργανώσεις γίνεται πλέον χωρίς καμία αμοιβή για τα στελέχη, μάλλον σας οδήγησε σε άρνηση να συμμετέχετε. Μπορούμε να υποθέσουμε πως το γεγονός ότι η ενασχόληση με τις διεθνείς διοργανώσεις γίνεται πλέον χωρίς καμία αμοιβή για τα Στελέχη της ΟΜΑΕ, σας οδήγησε σε άρνηση να συμμετέχετε. Το γεγονός ότι τηρούνται πλέον διαδικασίες σας βρίσκει αντίθετο και μάλιστα σας κάνει σύμμαχο των μοναδικών καταγγελλουσών. Οι λόγοι τους οποίους αναφέρετε ότι τάχα σας οδήγησαν σε παραίτηση είναι όλως αβάσιμοι, και σαν τέτοιοι δεν σας τιμούν.

Παρακαλώ η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί στην ΓΓΑ καθώς και στα Σωματεία-Μέλη της Ομοσπονδίας.
[ΔΣ]: Έχετε τη διαβεβαίωση ότι με χαρά το ΔΣ της ΟΜΑΕ θα κάνει αποδεκτή την παραίτησή σας.
Ομόφωνα το ΔΣ

Επιστολή Παραίτησης Μιχαήλ Αναστασίου Αποστολόπουλου
[Σχόλιο ΔΣ:] Αγαπητέ Μιχάλη, μας εντυπωσιάζει η χολή την οποία έκρυβες κατά του συνόλου της Διοίκησης και για πρόσωπα που με υπερηφάνεια έλεγες ότι εκτιμούσες και τώρα ψέγεις. Θα σχολιάσουμε παράγραφο προς παράγραφο το κείμενο της παραίτησής σου, προσπαθώντας να μην αφήσουμε κάτι αναπάντητο – όχι για να αλλάξουμε τη γνώμη σου, αλλά προκειμένου να ενημερωθούν οι αναγνώστες της για το τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει, ή και να κρύβει, η επιστολή παραίτησής σου, όταν όπως πολύ καλά γνωρίζεις -και προκύπτει από τα πρακτικά ΔΣ- επί των 12 συνεδριάσεων του ΔΣ που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα που ήσουν μέλος, είχες μία μόνο φυσική παρουσία, και κατ’ επέκταση να γίνει αντιληπτό ποιος είναι ο απών που έφτασε να κουνάει το δάχτυλο σε όσους ασχολούνται και προσπαθούν για το motorsport στην Ελλάδα, ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο τρόπος διαχείρισης από μέρους μας των διοικητικών και οικονομικών της Ομοσπονδίας με βρίσκει εντελώς αντίθετο με τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα. Αναλάβαμε την διοίκηση με τις ιδανικότερες συνθήκες που είχε ποτέ ο χώρος του motorsport. Δυστυχώς στα 4,5 χρόνια διοίκησης χάσαμε την αξιοπιστία μας απέναντι στους θεσμούς. Δημιουργήσαμε ένα Δ.Σ. που μόνο τους σκοπούς για τους οποίους εξελέγη δεν εξυπηρετεί. Καταστρέψαμε τον ρόλο της ΕΠΑ με τις παρεμβάσεις σας προς όφελος ορισμένων και εις βάρος άλλων.
Κάνατε την Ομοσπονδία μας ένα σωματείο που ανταγωνίζεται τα σωματεία- μέλη της, διοργανώνοντας αγώνες. Δυστυχώς αναξιόπιστη ακόμη και για δεξιοτεχνίες. Τα μέλη του Δ.Σ. το μόνο που κάνουν είναι να κουνούν το κεφάλι τους θετικά σε ότι θέλει ο πρόεδρος, προκειμένου να έχουν θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τις διοργανώσεις που κάνουν τα σωματεία τους και βέβαια οι αγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στο Δ.Σ. στην διαμόρφωση των προκηρύξεων.
[ΔΣ]: Κατ’ αρχήν δεν είμαστε συνάδελφοι, γιατί οι συνάδελφοι έχουν κοινό στόχο και σκοπό, συζητούν, συμφωνούν ή διαφωνούν και τελικά η πλειοψηφία υπερισχύει.
Ποιες ήταν οι ιδανικότερες συνθήκες? Η πτώχευση της χώρας? Οι κλειστές τράπεζες? Η ανέχεια? Αν εννοείς θεσμικά τις ιδανικότερες συνθήκες, τότε σου απαντoύμε: Ο αθλητικός Νόμος ουδέποτε αμφισβητήθηκε από τη Διοίκησή μας. Το πλαίσιο εφαρμογής μπορεί να έχει προβλήματα τα οποία προσπαθήσαμε και προσπαθούμε (δυστυχώς χωρίς εσένα) να λύσουμε. Το πλαίσιο αυτό πιθανόν να σε εκπλήσσει, διότι ξεφεύγει από ένα στενό πλαίσιο «παρέας, γνωστών και φίλων» που έκαναν ό,τι ήθελαν γιατί δεν θα είχες την ευκαιρία να κάνεις ό,τι θέλεις με την παρέα σου , όπως παλαιότερα επί ΕΛΠΑ (παράβολα κλπ) και δεν γνώριζε κανένας άλλος εμπλεκόμενος με την διοργάνωση αγώνων τι συμβαίνει. Ουδέποτε κάποιο Σωματείο είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τα οικονομικά του χώρου των αγώνων αυτοκινήτου, ουδέποτε γνώριζε αν πληρώνουν όλοι τα ίδια ποσά για τις διοργανώσεις που αναλάμβαναν. Και εδώ πράγματι κάναμε την διαφορά, γνωρίζουν όλοι, μεταξύ των οποίων και εσύ. Η γνώση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλόπιστα ή κακόπιστα εις βάρος όχι της Ομοσπονδίας και της Διοίκησης, όπως εσύ κι ελάχιστοι άλλοι -που προφανώς έχετε ταυτόσημες απόψεις ή και σκοπούς- πιστεύετε, αλλά εις βάρος των αθλητών και του χώρου του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήσουν πάντα αντίθετος με το θεσμό της ΕΠΑ και τώρα συγκυριακά αναφέρεσαι σε αυτόν για να δημιουργήσεις εντυπώσεις χωρίς καμία πρόταση. (Η πρότασή σου για ανάληψη της ΕΠΑ από τον κ. Χαλιβελάκη γνωρίζεις ότι έχει κώλυμα με το άρθρο 3 του 2725/99 και όταν το ΔΣ σου ζήτησε να την τεκμηριώσεις κώφευσες. Το ΔΣ ακόμα περιμένει την απάντηση-τεκμηρίωσή σου. Εσύ δεν χρειάστηκε ποτέ να κουνήσεις θετικά το κεφάλι σου, διότι ποτέ το Σωματείο σου δεν αδικήθηκε από αυτή τη Διοίκηση και αυτό προκύπτει από δικά σου λόγια σε διάλογο με τον τον κ. Χαλιβελάκη.)

Ποιος ο λόγος κύριε Πρόεδρε, μετά την παραίτηση της κυρίας Πασσαλή, της ύπαρξης όλων των μελών του Δ.Σ. , εκτός εμού και του κυρ. Χατζημιχάλη των κ.κ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗ, ΠΑΣΣΑΛΗ,ΚΑΡΠΑΝΟΥ,ΣΙΔΕΡΗ, ΜΕΣΗΜΕΡΗ, ΨΑΡΑΚΟΥ &σε επιτροπές; Ποιος ο ρόλος τελικά ο δικός σας κ. ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗ στην Ομοσπονδία; Γιατί ενεπλάκη η Ομοσπονδία, και με ποια απόφαση του Δ.Σ., με αγώνες Dirt Cames, σαν διοργανωτής; και αναφέρεστε ως πρόεδρος στο συμπληρωματικό κανονισμό και με μέλη όχι στελέχη της Ομοσπονδίας, αλλά με μέλος άνθρωπο που έχει κάνει την μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στην Ο.Μ.Α.Ε., με το ποσό των 170.000 ευρώ; Γιατί η Ομοσπονδία πλήρωσε τον Ιππόδρομο για διοργανώσεις επαγγελματιών του χώρου; Ποιος είναι ο κ. Καράμπελας και η εταιρεία TRISCELION που τους παραδώσατε τα REGULARITY;Με ποιο δικαίωμα ο επαγγελματίας χρονομέτρης και οργανωτής και μέλος του Δ.Σ. ο κ. Σιδέρης που δίνει εντολή στον Παρατηρητή και Πρόεδρο Αγωνοδικών να μην αφήσει τα τζιπ να τρέξουν όταν οι τεχνικοί κανονισμοί ισχύουν από 1/1/2019. Όταν υπάρχουν καταγγελίες από όλους τους αθλητές και τα σωματεία που διοργανώνουν αγώνες 4Χ4, ότι διέλυσε τους αγώνες 4Χ4 και όλοι μαζί τον αφήνετε ανεξέλεγκτο.
[ΔΣ:] Αν και δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε άλλο χρόνο με ήσσονος σημασίας θέματα, έχουμε υποχρέωση να ασχοληθούμε με τη διοργάνωση αγώνων της Ομοσπονδίας. Αναφέρεστε στους αγώνες DIRT GAMES, για τους οποίους η Ομοσπονδία συμβλήθηκε με τον ΟΠΑΠ για την ενοικίαση του χώρου 68 στρεμμάτων στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου, και για τους οποίους τέθηκε από πλευράς ΟΠΑΠ ως απαραίτητη προϋπόθεση να τους ασφαλίζει και να τους οργανώνει η ΟΜΑΕ. Εκπλήσσεστε, κύριε Αποστολόπουλε, από την επιτυχία, και αυτό δείχνει την άποψή σας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στο θέμα έγινε εκτενής αναφορά από τον Πρόεδρο στο ΔΣ και στην ΓΣ, και φυσικά πλήρης αποδοχή του σώματος, την οποία εντέχνως αποφεύγετε να αναφέρετε.
Ευθέως τίθεται το ερώτημα ποιος είναι ο σκοπός σας. Να διοργανώνονται αγώνες σε ένα χώρο κόσμημα με απίστευτες υποδομές, πολιτισμένο, ή να διαφωνήσουμε με τον ΟΠΑΠ? Δεν συμμερίζεσθε την χαρά και των αγωνιζόμενων για την πρόοδο του motorsport σε μια μορφή όπως το Rallycross. Ποτέ δεν θέσατε ερώτημα ή ζητήσατε εξηγήσεις από το ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θυμηθήκατε τώρα στην παραίτησή σας – θυμωμένος από την επιτυχία του θεσμού. Η απόφαση για την σύμβαση με τον ΟΠΑΠ ελήφθη από το ΔΣ για τη μίσθωση των 68,5 στρεμμάτων του Ιπποδρόμου έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 750€ το διήμερο. Αναφέρεστε στην παραίτηση της κυρίας Πασαλή. Δεν θα αναφερθούμε στο πόσο υποστηρίξατε το έργο της, αλλά ακριβώς διότι ήταν μεγάλο το κενό που άφησε -και μέχρι την τροποποίηση του καταστατικού της ΟΜΑΕ- τα μέλη του ΔΣ αναλάβαμε θέσεις μελών των Επιτροπών ακριβώς για να τις υποστηρίξουμε, όπως έκανε και η κυρία Πασαλή. Όσο για τη συμμετοχή σας στις Επιτροπές ούτε συζήτηση, την ίδια στιγμή που δεν μπορούσατε να παρευρεθείτε ούτε καν στις συνεδριάσεις του ΔΣ. Στην οργανωτική επιτροπή των DIRT GAMES, και μόνο στον αγώνα του Ιπποδρόμου, πράγματι συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΔΣ. Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το κύρος του Προέδρου μιας Ομοσπονδίας βοηθά στη συνεργασία με έναν όμιλο όπως ο ΟΠΑΠ (με δεδομένη την απαίτησή του για διοργάνωση από την Ομοσπονδία και μόνο), ή έχετε στη σκέψη σας το στενό σωματειακό συμφέρον; Σε σχέση με τις 170.000€ τις οποίες εκταμίευσε η ΟΜΑΕ την παραμονή της συζήτησης του παγκοσμίου συμβουλίου της FIA το Δεκέμβριο του 2014, αν και είναι ένα θέμα προηγούμενης Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της οποίας έχει γίνει απαλλαγή από την ΓΣ των μελών της Ομοσπονδίας, σας αναφέρουμε τα εξής: Η ΟΜΑΕ τίμησε τη χώρα, το θεσμό του Ράλλυ Ακρόπολις και το κύρος της Πολιτείας πληρώνοντας το παράβολο του ΡΑ 2014, βασιζόμενη στην αναρτημένη στη «Διαύγεια» απόφαση πληρωμής των 170.000€ από τη ΓΓΑ, κάνοντας στην ουσία ταμειακή διευκόλυνση και τακτοποιώντας ένα χρέος της Ελλάδας, κίνηση που μας επέτρεψε να παραμείνουμε συνομιλητές ως χώρα και ως ομοσπονδία με την FIA. Σε άλλη περίπτωση θα ήμασταν κι εμείς στον «κουβά» των κακοπληρωτών Ελλήνων (της εποχής). Με αυτή την ενέργεια σώθηκε το Ακρόπολις την τελευταία στιγμή το 2014 και η Ομοσπονδία σήμερα έχει την εξουσιοδότηση για το Sporting Power και συνομιλεί έντιμα και αξιόπιστα με την FIA και τον Promoter του ERC. Θεωρούμε την αναφορά σας στο θέμα εντελώς κακόβουλη, διότι έχετε πλήρη γνώση όλων των στοιχείων του θέματος. Επίσης, γνωρίζετε ότι το Ράλλυ Ακρόπολις του 2015 διεξήχθη χωρίς καταβολή παραβόλου στο Eurosport, ύψους 190.000 Ευρώ. Το Eurosport, αναγνωρίζοντας και κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν η χώρα μας, και για να υποστηρίξει τον αγώνα σε ένα περιβάλλον με κλειστές τράπεζες σε μια χρεωκοπημένη χώρα, βοήθησε έμπρακτα. Σχετικά με την εταιρεία ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ σας ενημερώνουμε ότι είναι Σωματείο. Όσο για τον Γιάννη Καράμπελα, είναι Αλυτάρχης των αγώνων Regularity ιστορικών αυτοκινήτων και πιστώνεται σε αυτόν, μαζί και σε στελέχη της ΟΜΑΕ -όπως στον κ. Γ.Παυλόπουλο, στην κα Φ.Ψαρράκου, στον κ. Π.Σιδέρη, στον κ. Σπ.Κατσιμαλή και σε άλλους- η επιτυχία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Rally της ΟΜΑΕ. Αναφορικά με τον Πάνο Σιδέρη, σας ενημερώνουμε ότι η επαγγελματική του δραστηριότητα διεκόπη το 2011. (Ελπίζω να έχετε κάτι να απαντήσετε, για την κακόβουλη αναφορά σας, στον Π. Σιδέρη, αν και όποτε χρειαστεί.) Σε σχέση με τον αγώνα για τον οποίο αναφέρεστε, η απόφαση του ΔΣ ήταν για εφαρμογή των περιοριστών από 1 Ιουλίου 2018. Ο κ. Σιδέρης επέστησε την προσοχή στην εφαρμογή των κανονισμών και τίποτε άλλο. Κατά συνέπεια, μη σπιλώνετε υπολήψεις και προσπαθήστε να ενημερώνεστε και να ενημερώνετε έγκυρα και έγκαιρα διότι εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

Γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι χορηγίες; Που μόνο εσείς ξέρετε, γιατί εγώ ως μέλος του Δ.Σ. δεν ξέρω, της Valvoline για τους αγώνες αναβάσεων- Drift, ενώ τα πρωταθλήματα έχουν ολοκληρωθεί.
[ΔΣ:] Αν όντως δεν γνωρίζετε για τις χορηγίες στις οποίες αναφέρετε είναι είτε διότι, ως συνήθως, απουσιάζατε από τη σχετική συνεδρίαση του ΔΣ, είτε διότι δεν φροντίσατε να διαθέσετε ελάχιστο χρόνο για να διαβάσατε τα σχετικά πρακτικά του ΔΣ. Εάν αφιερώνατε μόλις ένα λεπτό θα μαθαίνατε, αν όντως δεν γνωρίζατε. Επιλέξατε όμως να αναφέρεστε στις χορηγίες ενός Ομίλου του μεγέθους και του κύρους της Motor Oil – συνεργασία την οποία αντιμετωπίζουμε βλέποντας στο αύριο και όχι στο χθές, όπως ίσως θα επιθυμούσατε. Τα Σωματεία συμψήφιζαν τις χορηγίες με προηγούμενες οφειλές τους. Είστε μόνιμα απών και αναφέρεστε ως τιμητής των Σωματείων αυτών, ως συνεργάτης τους ή ως νομικός τους. Είχατε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε ως μέλος του ΔΣ αλλά και ως Σωματείο, απλά με συνεννόηση και καλή πίστη. Δεν το επιλέξατε.

Βάση του άρθρου 15 του καταστατικού, το Δ.Σ. ορίζει τον πρόεδρο της ΕΠ.Α., το μόνο που κάνουμε εμείς το Δ.Σ., μετά την παραίτηση της κας Πασσαλή, τον Ιούνιο του 2018, το έχουμε θέμα στην ημερήσια διάταξη, κάθε Δ.Σ., χωρίς να έχουμε ορίσει έως και σήμερα Πρόεδρο. Και φτάσαμε στο τέλος του έτους και δεν ξέρουμε ποιος θα επικυρώσει και θα υπογράψει τα πρωταθλήματα του 2018 και ποιος θα προκηρύξει τα πρωταθλήματα του 2019. Καταστρατήγηση του Καταστατικού.
[ΔΣ]: Η ΕΠΑ όπως προβλέπει το Καταστατικό, αλλά και όπως αναγνωρίζετε κι εσείς, είναι μία επιτροπή της Ομοσπονδίας. Το γεγονός ότι το ΔΣ διορίζει μόνο τον Πρόεδρο, δεν σημαίνει πως η ΕΠΑ λειτουργεί αποκομμένα από την ΟΜΑΕ. Εννοείται πως η ΕΠΑ υλοποιεί την πολιτική του ΔΣ αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας της όλα τα χρόνια, προέκυψε στενή συνεργασία – πράγμα απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Εννοείται επίσης πως το άθλημα διοικείται ΜΟΝΟ από το ΔΣ που από την θέση του έχει την αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη να επικυρώνει τα πάντα και να προκηρύσσει τα πάντα. Άλλωστε η αρμοδιότητα του ΔΣ προκύπτει μεταξύ άλλων και από τα άρθρα του καταστατικού 3.2 & 13 β.

Δεν ενημερώθηκα, ως μέλος Δ.Σ. σχετικά με την έκθεση του Ορκωτού Λογιστή, ως απόρρητη κατά τα λεγόμενα του Προέδρου της Ομοσπονδίας κου Μιχελακάκη, και διαφωνώ που δεν κοινοποιήθηκε στα Σωματεία- Μέλη ούτε καν ο απολογισμός – ισολογισμός για τα οικονομικά δεδομένα του 2017, ώστε να γνωρίζουν πως γίνεται η διαχείριση των χρημάτων τους, στην Γενική Συνέλευση 8 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 3 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.  Δεν ενημερώθηκα και είναι ανεπίτρεπτο καθ όλο το έτος 2018, που συμμετέχω σαν μέλος στο Δ.Σ. (σε αντικατάσταση του κου Χαλιβελάκη), ο ταμίας και ο λογιστής να μην έχουν θέσει θέμα στο Δ.Σ. ενημέρωση για τα ταμειακά διαθέσιμα, τις υποχρεώσεις από τρίτους και προς τρίτους και το δώσε και λαβείν με τους φορείς (Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια, χορηγούς). Και ως εκ τούτου αποποιούμαι, ενδεχόμενη οικονομική διαχείριση, λάθη και ζημιές.
[ΔΣ]: Δεν παρευρεθήκατε παρά μόνο μία φορά σε συνεδρίαση του ΔΣ, δεν κάνατε ούτε μία φορά ερώτηση, δεν ζητήσατε ενημέρωση, αλλά μόνο μερικές φορές συμμετείχατε εξ αποστάσεως μέσω SKYPE –χωρίς, μάλιστα, καλή σύνδεση- και την ώρα της λειτουργίας του καταστήματός σας και μόνο μία με φυσική παρουσία. Απαντώντας και σε εσάς αλλά και στον κ. Χατζημιχάλη, του οποίου η παραίτηση-καταγγελία είναι πανομοιότυπη με τη δική σας, βεβαιώνουμε ότι η έκθεση των ορκωτών λογιστών ήταν απαίτηση του Προέδρου (όπως ανέφερε και σε ΔΣ το 2016) ακριβώς για να μην αφήσουμε έστω ελάχιστο περιθώριο να γίνει η Ομοσπονδία στόχος εκβιαστικής συναλλαγής και κακόβουλων σχολίων. Είναι εμπιστευτική κατ’ απαίτηση των ορκωτών λογιστών, προκειμένου να μην γίνει θέατρο σχολίων στο Facebook, αφού εκ των πραγμάτων είναι άτυπη και επιβοηθητική του έργου που προβλέπει ο Νόμος και το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Συνεπώς δεν μπορείτε να αμφισβητείτε την βούληση της εταιρίας ορκωτών λογιστών για εμπιστευτικότητα, αλλά πολύ περισσότερο την ΑΝΑΓΚΗ για προστασία από διαρροές όταν έχει παραδεχτεί ενώπιον των μελών του ΔΣ ο κύριος Χατζημιχάλης ως μέλος του ΔΣ, λέγοντας ότι ‘….προώθησε έγγραφα σε 5-6 Σωματεία για να ενημερωθούν’ και η κατάληξη ήταν να κυκλοφορήσουν στο facebook παραποιημένα, δημιουργώντας εντυπώσεις κακοδιαχείρισης.

Δεν συμφωνώ, και είμαι τελείως αντίθετος με τον τρόπο διαχείρισης των καταγγελιών, προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που πλέον μας ενημερώνουν και στα προσωπικά μας email, σχετικά με καταγγελίες κατά κου Δημητρίου Βερούτη- μελών και στελεχών Δ.Σ. και Ομοσπονδίας για έκπτωση, ΣΥΜΑΡ& ΑΛΧΑ.
[ΔΣ]: Είναι πολύ ορατό πως δεν σας ενδιαφέρει η αντιμετώπιση των καταγγελιών, αφού ουδέποτε προτείνατε κάτι διαφορετικό από τους χειρισμούς που κάνουμε ήδη, αλλά σας ενδιαφέρει να ενισχύσετε τον κακό αντίκτυπο αυτών των ίδιων καταγγελιών εις βάρος της Ομοσπονδίας. Οι συμμαχίες δεν εντυπωσιάζουν πλέον καθόλου. Στο πρόσωπό σας η καλή πίστη μάλλον δεν υπάρχει. Συνηθίσαμε να βλέπουμε θύτες και θύματα εναγκαλισμένους. Πότε αναφερθήκατε στο θέμα αυτό στο ΔΣ; Υιοθετείτε ξένες και εχθρικές προς το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού θέσεις χωρίς έρευνα και συζήτηση;

Και το πλέον ανέκδοτο κύριοι, γίνεται 5 χρόνια τώρα, η αλλαγή και εναρμόνιση του καταστατικού. Η μη αποδοχή του Ν. 2725 ,θέλουμε δεν θέλουμε ισχύει και είναι Νόμος του Κράτους, οι διατάξεις του οποίου είναι ισχυρότερες και προέχουν του καταστατικού μας.
[ΔΣ]: Οι μάσκες έπεσαν, και η παραίτησή σας νομίζετε ότι σας εξασφαλίζει για την επόμενη μέρα. Ποιος έθεσε θέμα μη αποδοχής του νόμου 2725, ενός νόμου ο οποίος ήταν και είναι προσπάθεια δεκαετιών με εσάς να απουσιάζετε? Βεβαίως και τον αποδεχόμαστε και οφείλουμε να τον τηρούμε. Ένα άρθρο απογυμνώνει από στελέχη την ΟΜΑΕ και συνολικά το αυτοκίνητο και το Καρτ – το άρθρο 3. Γι’ αυτό είναι που προσπαθούμε, αλλά προφανώς το θέμα δεν σας αγγίζει, μιας και δεν έχετε πτυχίο Αλυτάρχη ή Αγωνοδίκη – ούτε καν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, όπως έχετε δηλώσει. Δεν είναι εύκολο να αποδεχτούμε ως καλόπιστη την αναφορά σας στο θέμα του άρθρου 3 του 2725/1999, όταν προ ολίγων μηνών διατυπώσατε εντελώς αντίθετη θέση, προφανώς στην τότε προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε την (κατά την άποψή σας τοπικού βεληνεκούς, εναντίον του Σωματείου του οποίου είσαστε Πρόεδρος) καταγγελία με βάση του ίδιο άρθρο. Όσο για την αλλαγή καταστατικού, ουδέποτε κάνατε προτάσεις – παρότι τις ζήτησε ο Πρόεδρος από το σύνολο των μελών του ΔΣ.

Πάψτε κύριε Πρόεδρε, να βλέπετε φαντάσματα, λειτουργήστε την Ομοσπονδία με αξιοκρατία και όχι με ψηφοθηρία Σωματείων- ψηφοφόρων σας, εφαρμόστε τους κανονισμούς για όλους , τοποθετήστε ένα Πειθαρχικό και Ελλανόδικο που οι αποφάσεις τους δεν θα βλέπουν αυτόν που παραπέμπεται. Ασχοληθείτε σαν Δ.Σ. για τους σκοπούς που σας εξέλεξαν ( έσοδα – έξοδα – επίλυση λειτουργικών προβλημάτων αγωνιζομένων, τρέιλερ, πινακίδες, δημόσιες σχέσεις με υπηρεσίες). Φέρτε τα σωματεία δίπλα στην Ομοσπονδία και όχι μόνο στις Γ.Σ, στις εκλογές με συγκεκριμένα θέματα συζήτησης. Θυμίστε μου πότε έγινε η τελευταία συγκέντρωση αγωνιζομένων εκτός από τις απονομές; Αν θυμάμαι καλά η τελευταία ήταν το 2013.
[ΔΣ]: Ουδέποτε ενδιαφερθήκατε για το τι κάνει η Ομοσπονδία για θέματα που αφορούν σε τρέιλερ, πινακίδες, για τις σχέσεις της με τις δημόσιες υπηρεσίες. Αν είχατε ενδιαφερθεί θα είχατε λάβει τις κατάλληλες ενημερώσεις – τώρα, όμως, θα πρέπει να περιμένετε τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας. Αμφισβητείτε, όμως, και το Πειθαρχικό Σώμα και την Ελλανόδικο, όπως είχε κάνει και ο «συνάδελφός» σας κ. Χατζημιχάλης, ο οποίος έλαβε την κατάλληλη απάντηση όταν έθεσε θέμα στο ΔΣ (πρακτικά της συνεδρίασης της 28/11/2016: «…αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η κα Πασαλή θα είναι Πρόεδρος της ΕΠΑ και ανανεώνεται η θητεία της υπάρχουσας Πειθαρχικής Επιτροπής».) Όσον αφορά στις «αποφάσεις» του Πειθαρχικού και του Εθνικού Δικαστηρίου Εφέσεων, νομίζετε ότι δύναται ο Πρόεδρος να τις χειραγωγεί – ακόμα κι αν το ήθελε; Να χειραγωγεί τις αποφάσεις τριών έγκριτων νομικών και 7 ή 8 βετεράνων αγωνιζόμενων, οι οποίοι τις απαρτίζουν; Πώς τολμάτε, επίσης, να αναφέρεστε σε αγωνιζόμενους, χωρίς να έχετε να μας πείτε τι κάνατε εσείς γι’ αυτούς (που είναι και η εκ του Νόμου υποχρέωσή σας); Τους ενημερώσατε, άραγε, για την αρτιότητα των ασφαλιστήριων συμβολαίων; Για το πόσο καλύτερα έγιναν, για το συμβόλαιο της νομικής προστασίας, και από τι τους προστατεύει; Αλήθεια, τι κάνατε; Μήπως αγώνες των οποίων η ποιότητα και η οργανωτική επάρκεια τους έφεραν στο σημείο αμφισβήτησης από τον παρατηρητή της ΟΜΑΕ, βάσιμα και τεκμηριωμένα; Ένας αγώνας, κε Αποστολόπουλε, δεν είναι μόνο μια φιέστα για την εκκίνηση και μία για τον τερματισμό – αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος. Το ζητούμενο σήμερα είναι η ασφάλεια θεατών και αγωνιζομένων, η οποία εξασφαλίζεται από την επιμόρφωση των Στελεχών του Σωματείου σας. Αλλά ούτε σε αυτόν τον τομέα είχατε επιτυχίες: στο μοναδικό Σεμινάριο της ΟΜΑΕ για το οποίο εκδήλωσαν ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουν τρία (!) Στελέχη σας, τελικά δεν εμφανίστηκαν.

Πάψτε κύριε Πρόεδρε, να μιλάτε για αντιπολίτευση και «σκατόψυχους», άλλωστε «σας αδειάζουμε την γωνιά», που δεν σας αφήνουν να ασχοληθείτε με το έργο σας. Η Ομοσπονδία δεν είναι κτήμα σας, για την σωστή διαχείρισή της σας εξέλεξαν και αυτό πρέπει να κάνετε σήμερα εσείς , αύριο κάποιοι άλλοι.
[ΔΣ]: Δεν γνωρίζουμε σε ποιούς αναφέρεστε, ως «σκατόψυχους» – προφανώς εσείς γνωρίζετε. Στο πρόσωπό του Προέδρου της ΟΜΑΕ αμφισβητείτε το σύνολο του ΔΣ – πρόσωπα εκλεγμένα, με προσφορά, τα τελευταία 5 χρόνια αλλά και στο παρελθόν. Υπάρχει διαδικασία για αυτή την αμφισβήτηση, κ. Αποστολόπουλε, και είναι η διαδικασία της πρότασης μομφής στο Προεδρείο και στο ΔΣ. Εσείς προτιμήσατε την παραίτηση, παραθέτοντας λόγους που θα κρίνουν οι αναγνώστες της επιστολής σας, σε απόλυτη σύμπλευση με το άλλο παραιτούμενο μέλος του ΔΣ κ. Χατζημιχάλη, με πανομοιότυπη επιστολή – το περιεχόμενο της οποίας εκφεύγει των ορίων μιας επιστολής παραίτησης, μιας καλόπιστης κριτικής επιστολής. Και από την στιγμή που κοινοποιείται σε αναρμόδια πρόσωπα και υπηρεσίες λαμβάνει τον χαρακτήρα καταγγελίας, ευτυχώς για το χώρο, τα Σωματεία και τους αθλητές του, στηριζόμενη σε απόλυτα ανακριβή στοιχεία και δεδομένα που μόνο εσείς, ο κ. Χατζημιχάλης και λοιποί, όχι περισσότεροι των δακτύλων της μίας παλάμης, γνωρίζετε. Να είσαστε σίγουρος ότι η μοναξιά σας θα είναι τελικά το αποτύπωμά σας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Λυπάμαι που η καθημερινότητα, η φύση της δουλειάς μου, καθώς και η απόσταση δεν μου επέτρεψαν να έχω περισσότερο και ενεργότερο ρόλο στα καθημερινά της ΟΜΑΕ, αν και προσπάθησα μέσω Skype, να συμμετέχω στις περισσότερες συνεδριάσεις.
[ΔΣ]: Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συγκροτείται από μέλη από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Λαμία, Ξάνθη, Πάτρα, Κρήτη (και στο παρελθόν Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Κόρινθο, Τρίπολη). Μόνο εσείς δεν συμμετείχατε ποτέ στις συνεδριάσεις, πλην μίας. Να είσαστε σίγουρος ότι όλα τα άλλα μέλη του ΔΣ έχουν προσφέρει χρόνο, κόπο, γνώση και εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, όπως ακριβώς αξιώνει η έννοια των συλλογικών οργάνων. Αν αυτό σας εντυπωσιάζει, μάλλον η έννοια της συλλογικής δημοκρατικής δράσης σας είναι άγνωστη και γι΄ αυτό το λόγο, και όχι γι΄ αυτούς που αναφέρετε, η απόφαση της παραίτησής σας είναι ορθή.

Κλείνοντας θα σας παρακαλέσω να αναθεωρήσετε στο σύνολο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργήσατε τα χρόνια που βρίσκεστε οι περισσότεροι από εσάς στις καρέκλες του Δ.Σ., μήπως ο χώρος μας βρεθεί εκεί που του αξίζει.
[ΔΣ]: Αν αυτή είναι η Διοίκηση με την οποία συγκρίνετε το έργο της Ομοσπονδίας, τότε προφανώς πρόκειται για μη συγκρίσιμα «υλικά».

Υποβάλλω και δεν ανακαλώ, την παραίτησή μου από το Δ.Σ. γιατί στην ζωή μου έχω μάθει να περπατάω με το κεφάλι ψηλά , να έχω απαντήσεις για όλους και για όλα , κάτι που σήμερα δεν μπορώ να κάνω μιας και η ενημέρωσή μου για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και το Δ.Σ. είναι ανύπαρκτη.
[ΔΣ]: Αλήθεια, μπορεί να συγκριθεί η ενημέρωση που έχουν σήμερα τα Σωματεία με αυτήν που είχαν όταν ήσασταν Γεν. Γραμματέας της ΟΜΑΕ με παράλληλη λειτουργία της ΕΛΠΑ; Αναλογιστείτε πόσα εξερχόμενα έγγραφα από την τότε ΟΜΑΕ επί δική σας θητεία έφυγαν προς τα Σωματεία και πόσα φεύγουν σήμερα. Τα δεδομένα, στα οποία στηρίζεται άλλωστε και ο Διοικητικός απολογισμός των μέχρι σήμερα διοικήσεων της ΟΜΑΕ, σας αφήνουν έκθετο. Δυστυχώς, κύριε Αποστολόπουλε, τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και τα στελέχη της, έχοντας επιφορτισθεί με υποχρεώσεις και έργο το οποίο ουδέποτε θελήσατε να αναλάβετε, δεν έχουν την πολυτέλεια για προσωπική ενημέρωση. Τα έγγραφα και η τεχνολογία μας βοηθούν και μας διευκολύνουν, εσείς μέχρι σήμερα έχετε αρνηθεί εν τοις πράγμασι αυτή την βοήθεια.

Παρακαλώ , η παρούσα επιστολή μου, όπως κοινοποιηθεί, άμεσα, γιατί διαφορετικά θα αναγκαστώ να προβώ από μόνος μου σε δικές μου ενέργειες.
Καλή συνέχεια
ΜΙΧΑΗΛ Αναστ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
[ΔΣ]: Το ΔΣ με χαρά κάνει αποδεκτή την παραίτησή σας, ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε και εμείς με το κεφάλι ψηλά, υπερήφανοι για τους συνεργάτες μας.
Στα 4,5 τελευταία χρόνια ουδέποτε εκφράσατε δυσαρέσκεια. Ουδέποτε αντιδράσατε στις αποφάσεις της ΕΠΑ-ΟΜΑΕ, γιατί ουδέποτε αδικηθήκατε – ούτε εσείς, ούτε το Σωματείο σας.
Το αίμα, όμως, νερό δεν γίνεται. Ίσως νοσταλγείτε το παρελθόν, το οποίο έχει καταγραφεί και καταδικαστεί στη συνείδηση των εμπλεκόμενων στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πάρτε το απόφαση, κ. Αποστολόπουλε, ότι η εποχή ΕΛΠΑ πέρασε ανεπιστρεπτί.
Όσο για την Ιστορία της ΑΟΛΑΠ, έχει κι αυτή καταγραφεί – και είναι κρίμα να τη χαρακτηρίζει η στάση σας, όπως την εκφράζετε στην εν λόγω επιστολή.
Τέλος, σας ευχαριστούμε θερμά που βοηθήσατε να αντιληφθούμε, με τη δήλωσή σας, ότι υπάρχει «αντιπολίτευση» στην Ομοσπονδία, αν και δεν υπάρχουν περιθώρια, διότι τα στελέχη του χώρου μας είναι λίγα για τον όγκο των αθλητών μας και, όπως πολλές φορές έχει λεχθεί στο ΔΣ, δεν υπάρχουν περιθώρια για «αντιπολίτευση» αλλά μόνο για διοίκηση. Την αρνηθήκατε.

ΥΓ:
Κύριοι,
με επιστολή η ΑΟΛΑΠ, προς το Δ.Σ., την ΕΠ.Α – χωρίς Πρόεδρο και την Επιτροπή Ραλλύ , ενόψει της κατάρτισης του προγράμματος αγώνων για το 2019, εζήτησε, σεβόμενη την περήφανη ιστορία της από το 1973, το επετειακό 40ο Ολυμπιακό Ράλλυ, ενώ δεν υπήρχε, λόγω έλλειψης του Ράλλυ Ακρόπολις 2019, να διοργανώσει έναν μεγάλο διήμερο αγωνιστικά, τριήμερο οργανωτικά αγώνα, δίνοντας αίγλη στο Motorsport Πανελλήνιος , σας ενημερώσαμε ότι έχουμε την οικονομική και οργανωτική δυνατότητα συνδυάζοντας την αμέριστη συμπαράσταση που χρόνια τώρα έχουμε από την Περιφέρεια, τους Δήμους και τους χορηγούς μας, αποτέλεσμα μηδέν, γιατί δεν είμαστε «η λέσχη ψηφοφόρος του Προέδρου» ή επειδή ο Πρόεδρος ΑΟΛΑΠ είναι μέλος της αντιπολίτευσης;;;;;;;;;;;;;;
[ΔΣ]: Για την οργανωτική σας επάρκεια έχουμε άποψη. Για την οικονομική σας επάρκεια, δεν ασχολούμαστε. Σχετικά με τον Πρόεδρό σας, αναρωτιόμαστε πότε αισθάνθηκε, αλήθεια, αδικημένος, και για ποιόν λόγο. Άλλωστε πιο πάνω αναφέραμε πως στην πράξη είσαστε από τους «ευνοημένους» – χωρίς αυτό να συμβαίνει για να ευνοηθείτε, αλλά επειδή η Ομοσπονδία λειτουργεί αξιοκρατικά και με διαδικασίες. Σήμερα, τηρώντας διαδικασίες, δεν εγκρίναμε τον αγώνα. Εικάζουμε ότι τελικά ο «επετειακός» αγώνας ήταν ο λόγος της παραίτησής σας.
Ομόφωνα το ΔΣ