Ο Stephane Peterhansel ο πολυνίκης του Rally Dakar έχασε κάθε ελπίδα για διάκριση από την αρχή του αγώνα αλλά δεν το έβαλε κάτω. Κυνήγησε και πήρε τελικά έστω μία νίκη στον φετινό αγώνα, την πρώτη με το νέο του αυτοκίνητο, το Audi. Οι άλλοι δύο οδηγοί της ομάδας, ο έμπειρος Sainz και ο rookie Ekstrom, έχουν ήδη πάρει νίκες και θα ήταν δύσκολο για τον Peterhansel να μην τα καταφέρει. Έπρεπε να περιμένει μέχρι τη 10η ειδική για να πανηγυρίσει τελικά την 1η φετινή και 49η νίκη της καριέρας του στο Rally Dakar. Ο Carlos Sainz έκανε το 1-2 για την Audi και την τριάδα συμπλήρωσε ο Orlando Teranova. Οι διεκδικητές της νίκης σε επίπεδο γενικής, έμειναν λίγο πιο πίσω, 5ος ο Loeb και 7ος ο Al Attiyah.

Yazeed Al Rajhi

Στη γενική η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα αφού ο Loeb μπορεί να μείωσε περίπου 1,5 λεπτό τη διαφορά του αλλά ο Al Attiyah εξακολουθεί να έχει σημαντική διαφορά που εκτός απροόπτου θα του δώσει τη νίκη. Είναι 1ος με συνολικό χρόνο 33 ώρες 13 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα και τον ακολουθεί στη 2η θέση ο Sebastien Loeb με διαφορά 32 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Όσο ελπίζει να φτάσει τον πρωτοπόρο ο Loeb, άλλο τόσο πρέπει να ανησυχεί για να διατηρήσει τη 2η θέση αφού ο Al Rajhi είναι περίπου 23 λεπτά πίσω του.

Toby Price

Στις μοτοσυκλέτες όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, η κατάσταση καθημερινά αλλάζει. Οι πρωταγωνιστές Ricky Brabec και Cornelio Florimo έχασαν πολύ χρόνο από λάθη στην πλοήγηση. Ο Kevin Benavides αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και ο Matthias Walkner που είχε μεγάλο προβάδισμα όλη τη μέρα, το έχασε στο τελευταίο κομμάτι και έχασε και επιπλέον 16 λεπτά από τον νικητή της ειδικής. Ήταν σειρά του Toby Price να πανηγυρίσει τη νίκη αφήνοντας 2 λεπτά πίσω του τον Luciano Benavides και 3,5 λεπτά τον Adrien Van Beveren. Ο Danilo Petrucci εξακολουθεί να εντυπωσιάζει κάνοντας τον 11ο χρόνο.

Adrien Van Beveren

Στη γενική ο Van Beveren πέρασε για δεύτερη φορά φέτος στην 1η θέση. Ενώ την προηγούμενη μέρα ήταν 3ος με διαφορά περίπου 4 λεπτά από τον 1ο, στο τέλος της 10ης ειδικής είναι αυτός 1ος έχοντας πάνω από 5 λεπτά διαφορά από τον 2ο, Pablo Quintanilla. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Van Beveren έχει μόλις δύο τερματισμούς στο Rally Dakar, 6ος το 2016, 4ος το 2017 και στη συνέχεια εγκατέλειψε το 2018, το 2019, το 2020 και το 2021! O Sam Sunderland που τις τελευταίες μέρες ήταν συχνά στην κορυφή, έχει υποχωρήσει στην 3η θέση, μόλις 44 δευτερόλεπτα πίσω από τον Quintanilla.

Βασίλης Μπούδρος

Ο Βασίλης Μπούδρος συνεχίζει να κινείται εξαιρετικά και να εντυπωσιάζει. Στην πρώτη του συμμετοχή στο Rally Dakar κερδίζει καθημερινά θέσεις. Στη 10η ειδική έκανε τον καλύτερο του τερματισμό, στην 53η θέση και ανέβηκε κι άλλο στην κατάταξη. Κερδίζοντας 4 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, είναι πλέον 72ος.

Στα κλασσικά αυτοκίνητα, το Ελληνικό πλήρωμα Μπερσής-Κουτσουμπός, κάνει επίσης εντυπωσιακή εμφάνιση. Χωρίς να έχουν περάσει ούτε μία μέρα απροβλημάτιστα, πλησιάζουν στον τερματισμό κερδίζοντας καθημερινά θέσεις. Τερματίζοντας στην 41η θέση, ανέβηκαν άλλες 5 θέσεις στη γενική κατάταξη και είναι πλέον στην 48η, στην καλύτερη τους θέση έως τώρα.

Μπερσής-Κουτσουμπός

Η 11η ειδική, είναι η τελευταία ευκαιρία για επιθέσεις και η τελευταία σκληρή δοκιμασία. Με μήκος 346 χιλιόμετρα καλύπτεται κατά 42% από άμμο και κατά 27% από αμμόλοφους.