Η 6η ειδική ήταν και πάλι διαφορετική για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Τα αυτοκίνητα ακολούθησαν τη δική τους διαδρομή ενώ οι μοτοσυκλέτες τη χθεσινή διαδρομή των αυτοκινήτων, κάτι που προκάλεσε αρκετά προβλήματα. Στην κατηγορία των αυτοκινήτων ταχύτερος στα 348 χιλιόμετρα ήταν ο Orlando Terranova, ο Αργεντινός teammate του Sebastien Loeb. Ο Terranova επέστρεψε στις νίκες αφού είχε πάρει την τελευταία του νίκη, πίσω στο 2015 όταν ο αγώνας διεξήχθη στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Matthias Ekstrom

Την καλύτερη του φετινή επίδοση σημείωσε ο Matthias Ekstrom φέροντας το Audi και πάλι στο 2ο τερματίζοντας 2ος. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Yazeed Al Rajhi. Ο Nasser Al Attiyah ήταν μόλις 10ος αλλά δεν ανησύχησε καθώς ο βασικός του αντίπαλος, ο Sebastien Loeb ήταν πολύ πιο πίσω. Ο Loeb έχασε πολύ χρόνο λόγω ενός λάθους στην πλοήγηση και τερμάτισε 21,5 λεπτά πίσω από τον Terranova. Σε επίπεδο γενικής κατάταξης, ο Al Attiyah συμπλήρωσε την πρώτη εβδομάδα, μέχρι το μοναδικό ρεπό του αγώνα, στην πρώτη θέση και με σημαντική διαφορά. Ο Loeb χάνοντας σημαντικό χρόνο στην 6η ειδική είδε τον Al Rajhi να τον περνά στη γενική και να ανεβαίνει δεύτερος υποχωρώντας ο ίδιος στην 3η θέση.

Danilo Petrucci

Στις μοτοσυκλέτες, ο Danilo Petrucci έχοντας κερδίσει την προηγούμενη ειδική, ξεκίνησε πρώτος. Η ειδική ήταν η ειδική που πέρασαν αυτοκίνητα και φορτηγά την προηγούμενη μέρα αφήνοντας τα δικά τους σημάδια τα οποία δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Ήδη στο 3ο χιλιόμετρο έπεσαν θύματα τόσο ο Petrucci όσο και ο Branch που είχαν πτώση. Ο Petrucci συνέχισε, ελαφρά ζαλισμένος ενώ ο Branch χτύπησε άσχημα το πόδι του. Λόγω αρκετών συμβάντων οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να ακυρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της ειδικής και να ορίσουν ως τερματισμό το πρώτο ενδιάμεσο σημείο χρονομέτρησης στο 101ο χιλιόμετρο.

Daniel Sanders

Εκείνη την ώρα οι πρώτοι είχαν φτάσει ήδη στο 160ο χιλιόμετρο. Με το ένα τέταρτο σχεδόν της ειδικής να πραγματοποιείται, νικητής αναδείχθηκε ο Daniel Sanders με GasGas. Ο Sam Sunderland τερμάτισε 2ος κάνοντας το 1-2 για της GasGas και την τριάδα συμπλήρωσε ο Matthias Walkner. Ο Βασίλης Μπούδρος πήρε το καλύτερο του αποτέλεσμα έως σήμερα τερματίζοντας στην 60η θέση.

Στη γενική κατάταξη εξακολουθεί να προηγείται ο Sunderland με δεύτερο τον Walkner και τρίτο τον Sanders που ανέβηκε μία θέση. Ο Βασίλης Μπούδρος επίσης ανέβηκε μία θέση και είναι στην 83η.

Η μία από τις δύο φορές που δέχθηκε βοήθεια συναθλητών του, το Ελληνικό πλήρωμα

Στα κλασσικά αυτοκίνητα που έχουν σκέλος regularity αλλά και πόντων, ήταν η δυσκολότερη μέρα για το Ελληνικό πλήρωμα των Μπερσή-Κουτσουμπού. Έχοντας προσαρμοστεί στην πλοήγηση χωρίς όλα τα μέσα που θεωρητικά διαθέτουν αφού αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τις προηγούμενες μέρες, ήρθαν και τα μηχανικά προβλήματα. Πρόβλημα στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, πρόβλημα στα φρένα κι έτσι το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε δύο φορές μέχρι το service, κάτι που προβλέπεται στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το γεγονός αυτό έδωσε στο Ελληνικό πλήρωμα την 95η θέση στην ειδική, κάτι που τους έφερε στην 77η της γενικής.

Ακολουθεί μία μέρα ξεκούρασης, στο μοναδικό ρεπό του φετινού αγώνα και η δράση θα συνεχιστεί την Κυριακή με μία ειδική 402 χιλιομέτρων με αμέτρητους αμμόλοφους στο πρώτο κομμάτι της.