Στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Μικρόφωνο στα γήπεδα», με το Σήφη Βοτζάκη μίλησε η Άρτεμις Σπανού, πρωταγωνίστρια της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, με τη Σερβία.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Για τη νίκη επί της Σερβίας και το ματς με τη Σλοβενία:

«Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη επί της Σερβίας, της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Χαρήκαμε, πανηγυρίσαμε, αλλά είπαμε με όλες τις κοπέλες ότι πρέπει να μπουν μέσα τα κεφάλια, γιατί αν δεν νικήσουμε τη Σλοβενία, ότι κάναμε στην πρεμιέρα θα χαθεί. Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπούμε δυνατά για να πάρουμε όλες τις μάχες».

-Για το όνομα που «χτίζει» η Εθνική:

«Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δείξαμε σε όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα υπάρχει, είναι καλή ομάδα και αξίζει. Κερδίσαμε το σεβασμό όλων των ομάδων και των προπονητών του Eurobasket και τώρα είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε έτσι».

-Για το στόχο που τέθηκε:

«Ήρθαμε εδώ με στόχο να πάρουμε ένα παιχνίδι, να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πήραμε το ματς με τη Σερβία, αλλά ο στόχος μένει ίδιος. Κοιτάμε βήμα-βήμα τα ματς και θέλουμε να συνεχίσουμε παίζοντας καλό μπάσκετ».

 –Για τη δική της παρουσία στην Εθνική ομάδα:

«Υπήρξα συμπαίκτρια με τη Μάλτση και την Καλτσίδου που έχουν εμπειρία. Είμαι πάντα ανοικτή στο να ακούω και να μαθαίνω από αυτές. Εγώ κοιτάω τι χρειάζεται η ομάδα από εμένα και παλεύω γι’ αυτό. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό. Να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Με δουλειά και το κεφάλι χαμηλά, όλα θα έρθουν».

Για την εμφάνισή της με τη Σερβία:

«Δεν θα μπορούσα να βάλω 18 πόντους, εάν τα guard της ομάδας δεν με είχαν βοηθήσει. Είναι ομαδικό άθλημα.  Η εμφάνισή μου αυτή οφείλεται και στις συμπαίκτριές μου».

-Για το πού μπορεί να φτάσει η Ελλάδα στο Eurobasket γυναικών:

«Είναι βιαστικό να μιλάμε για μετάλλιο. Βήμα-βήμα θα πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Η Εθνική και θέλει και μπορεί, με το πάθος που μας χαρακτηρίζει, να πετύχει. Είμαστε ομάδα με κεφαλαία γράμματα και αυτό είναι που φέρνει και τα αποτελέσματα».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΔΟΣ