Eίναι από τους συλλόγους που καλλιεργούν τον αθλητισμό με «Α» κεφαλαίο, αφού προσφέρει τη δυνατότητα ενασχόλησης σε δεκάδες νέα παιδιά. Για το σύλλογο Α.Ο. Φιλοθέη Μαγούλας, μας έδωσε στοιχεία – το πορτρέτο του, ο ιδρυτής του Μελέτης Ρήγoς.

 Να τονίσουμε ότι η περιοχή δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο και είναι βασική διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας η δημιουργία του για τη στέγαση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα σε μία από τις φωτο βλέπετε προπόνηση σε κλειστή αίθουσα σχολείου με ένα καλάθι, ενώ «χρέη δεύτερης μπασκέτας», εκτελεί κρατώντας καλάθι, ο ιδρυτής του συλλόγου.

Ο σύλλογος: O Α.Ο. ΦΙΛΟΘΕΗ ΜΑΓΟΥΛΑΣ , δημιουργήθηκε το 2010 για να συνεχίσει το σημαντικό  έργο της επί τριάντα χρόνια νηπιαγωγού- παιδαγωγού μας, κας  Φιλοθέης Πλακιά, μετά το μεγάλο ταξίδι στη χώρα των αγγέλων..

Η Φιλοσοφία μας: Η φιλοσοφία της ομάδας δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά ο  υγιής αθλητισμός και μέσα από αυτόν η υγιής προσωπικότητα των αθλητών μας σε όλα τα επίπεδα.Η Φιλοθέη αν και θεωρείται νέα ομάδα, ξεχώρισε από τη πρώτη χρονιά και βραβεύθηκε  από την ενώσεις και φορείς, για το ήθος και τη φιλοσοφία που τη διέπει.

Η δραστηριότητα μας και το ανθρώπινο δυναμικό: Στο σύλλογό μας απασχολούνται συνολικά 150 παιδιά, με την παρουσία έμπειρων και καταρτισμένων προπονητών – παιδαγωγών:  Καραπαναγιώτη Μαρίνα (απόφοιτη τμήματος ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ-ειδικότητα ειδική αγωγή και καλαθοσφαίριση), Φλώρα Ρεντούμη (πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 110μ. μετ εμποδίων), Ηρακλής Τσιρίδης (απόφοιτος τμήματος ΤΕΦΑΑ ειδικότητα καλαθοσφαίριση), Μίμης Δούκας (απόφοιτος ΤΕΦΑΑ) όπως επίσης συνεργασία με ειδικό θεραπευτικό προσωπικό (θεραπευτική γυμναστική: Καραπαναγιώτης Αθανάσιος  με μεταπτυχιακό τίτλο και φυσικοθεραπεία).

Ο σύλλογός μας δραστηριοποιείται στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης κοριτσιών και γυναικών το οποίο αποτελείται από πέντε τμήματα αποτελούμενα από εξήντα (60) παιδιά:

 • Τμήμα junior-ειδικό πρόγραμμα ηλικίας 4-6 χρονών (αγόρια και κορίτσια)
 • Τμήμα ακαδημίας 6-10 χρονών
 • Αγωνιστικό τμήμα κοριτσιών 10-12 χρονών
 • Αγωνιστικό τμήμα κορασίδων 12-15 χρονών
 • Αγωνιστικό γυναικείο τμήμα 15 χρονών και άνω

Επίσης δραστηριοποιούνται και τμήματα στίβου και κλασσικού αθλητισμού με παιδιά (αγόρια και κορίτσια), ογδόντα (80) στο σύνολό τους διαφόρων ηλικιών.

Λειτουργία:Τα τμήματα καλαθοσφαίρισης , προπονούνται κυρίως σε μια σχολική αίθουσα εκδηλώσεων (8μ Χ 4μ και ύψος 3μ), η  οποία είναι επικίνδυνη για άθληση. Λόγω δυσκολίας της καθημερινής μετακίνησης στο κοντινότερο κλειστό γυμναστήριο στο οποίο μας παραχωρούν ώρες ακατάλληλες εφόσον συμπίπτουν με τις ώρες του σχολείου ή των επαγγελματικών υποχρεώσεων, αναγκαζόμαστε να προπονούμαστε σε αυτό το χώρο , κάτι το οποίο δε μας αφήνει το περιθώριο να πραγματοποιήσουμε νέες εγγραφές στο σύλλογό μας για να λειτουργήσει και ο οικονομικός τομέας πιο εύκολα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της αθλητικής χρονιάς επαρκώς, τα οποία φθάνουν τα 12.000-15.000 ευρώ ετησίως ( ο στίβος λειτουργεί ανεξάρτητα οικονομικά).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ:

 1. Επιχορήγηση δήμου με 3.000 ετησίως
 2. Τοπικοί χορηγοί (2.000 ευρώ)
 3. Συνδρομές αθλητών (2.000 ευρώ)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Ο Α.Ο. ΦΙΛΟΘΕΗ ΜΑΓΟΥΛΑΣ  κατάφερε την ύψιστη διάκριση για ένα αθλητικό σύλλογο,  να τιμηθεί από την ένωση σωματείων καλαθοσφαίρισης νοτιοανατολικής αττικής για το ήθος και τη φιλοσοφία που πρεσβεύει βραβεύοντας τον δημιουργό της ομάδας κ. Μελέτη Ρήγο.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ:

 • 2017-2018 : final four γυναικών Α ΕΣΚΑΝΑ και κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα γυναικών Α ΕΣΚΑΝΑ 2017-2018 με τη συμμετοχή 21 ομάδων απ όλη την Αττική διεκδικώντας την άνοδο στην Α2 γυναικών (με μόλις 2 χρόνια λειτουργίας του γυναικείου τμήματος)
 • 2016-2017: 5η θέση Α ΕΣΚΑΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

 • 2014-2015: κατάκτηση 5ης θέσης στο πρωτάθλημα κορασίδων Β ΕΣΚΑΝΑ
 • 2015-2016: κατάκτηση 4ης θέσης Β ΕΣΚΑΝΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
 • 2016-2017: κατάκτηση 3ης θέσης Β ΕΣΚΑΝΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
 • 2017-2018: κατάκτηση 3ης θέσης Β ΕΣΚΑΝΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ο «Α.Ο ΦΙΛΟΘΕΗ ΜΑΓΟΥΛΑΣ», με τη προσπάθεια των προπονητών, των αθλητριών, των γονέων καταφέρνει να λειτουργεί και να διακρίνεται  και βαθμολογικά, άσχετα αν αυτό δεν είναι αυτοσκοπός της.

Η φιλοσοφία μας είναι και ο τρόπος ζωής μας.. και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αγάπη , γνώση και σεβασμό το έργο «μας».. τα παιδιά είναι το μέλλον μας..ο αθλητισμός είναι πολιτισμός..η πρόσβαση στα ΑΜΕΑ είναι υποχρέωση όλων μας.