Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Αegean Ball Festival στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου μετείχαν κορυφαία ονόματα του μπάσκετ, εν ενεργεία αλλά και παλαίμαχοι αθλητές, που χάρισαν όμορφες στιγμές σε χιλιάδες κόσμου που παρακολούθησαν το τουρνουά 3Χ3 και αγώνες επίδειξης μπροστά από το δημαρχείο Σύρου, στη πλατεία Μιαούλη.
Το τουρνουά είναι μια ιδέα του Γιώργου Πρίντεζη που κατάγεται από την Σύρο, ένα ανοιχτό 3 on 3 για όλες τις ηλικίες, για μικρούς και μεγάλους, αλλά και για πολλούς «Star» που έγιναν ένα με τον κόσμο, μια πανέμορφη εκδήλωση που κάλυψε η ΕΡΤ.
Τα έσοδα από την διοργάνωση θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για την ιστορία, στον δεκάλεπτο τελικό νικητές ήταν οι Cavalliers που νίκησαν με 18-14 την ομάδα των Warriors.
Mε την ομάδα των Cavaliers μετείχαν οι Παππάς, Μπόγρης, Αθηναίου και Παπαντωνίου. Την βράβευση έκανε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που είπε μεταξύ άλλων: «Ο Αθλητισμός, η προσφορά, ο τουρισμός είναι πολιτισμός».

Tagmatarxis_Lampis_Syros_2016Ταγματάρχης: «Δεν θα μπορούσε να λείψει η ΕΡΤ»

Λίγο πριν αρχίσει ο τελικός του 3Χ3 σχολίασε την διοργάνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, που έδωσε το παρών στη Σύρο για το 1o Aegean Ball Festival.

Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Ταγματάρχης:

«Eίναι μια πάρα πολύ ωραία διοργάνωση, μια πρωτοβουλία του Πρίντεζη, την οποία αποδέχθηκε ο δήμος Σύρου με πάρα πολλούς χορηγούς και βεβαίως η ΕΡΤ δεν θα μπορούσε να λείψει από το να αναδείξει, να προβάλλει μια διοργάνωση με σκοπό την ανάδειξη του αθλήματος σε νεαρές ηλικίες, την τουριστική προβολή του νησιού, και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, είναι απίστευτο θέαμα να βλέπεις τα πιτσιρίκια να συνδράμουν σε αυτή την υπέροχη διαδικασία.
Εύχομαι να γίνει θεσμός που τον έχουν ανάγκη πάρα πολλά νησιά, τουριστικοί τόποι για να αναδείξουν με αυτόν τον τρόπο τη μοναδικότητά τους
».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1