Για τον Γιώργο Παπαγιάννη μίλησε στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων και συγκεκριμένα στον Θοδωρή Ψωμά ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού:
– Ο Παπαγιάννης έγραψε Ιστορία, καθώς αποτελεί το υψηλότερο «πικ» (Νο 13 από Σακραμέντο) στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ στη διαδικασία του ντραφτ του ΝΒΑ.

«Σίγουρα είναι κάτι ευχάριστο και τιμητικό. Ευχάριστο, γιατί είναι ένα νέο παιδί που θα βρει το δρόμο του στο επαγγελματικό κομμάτι, και τιμητικό για τη χώρα και τον σύλλογο του, τον Παναθηναϊκό, καθώς από τα χρώματά του μετακομίζει σε ένα περιβάλλον που έχει μεγάλη προβολή και βοηθάει και το club και την Ελλάδα».

Ποιά είναι τα δυνατά σημεία του Παπαγιάννη και που χρειάζεται βελτίωση;

«Η νευρομυϊκή συναρμογή του αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματά του. Πρόκειται για ένα πολύ ψηλό και γρήγορο παιδί. Ένα θαύμα της φύσης που έχει χάσει δύο χρόνια και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Θα έχει συνεχόμενη εξέλιξη και το ξέρουν και στους Σακραμέντο Κινγκς ότι μετά τα 21 του χρόνια το σώμα του θα έχει δέσει και ανδρωθεί. Τα 21 είναι ένας μέσος όρος που ένα αγόρι ανδρώνεται και εκεί θα δούμε και άλλη βελτίωση. Επίσης είναι πολύ δουλευταράς. Δεν θα χρειαστεί να τον «πλάσουν» και αυτό γιατί έχει ένα σύνολο πραγμάτων που τον κάνουν ξεχωριστό, ιδιαίτερα το ύψος σε συνάρτηση με την ταχύτητα».

– Ποιά είναι η δική σας ευχή για τον Παπαγιάννη;

«Να το χαρεί και το πολύ σημαντικό να μην ξεχάσει από που ξεκίνησε, τις ρίζες του…».

– Είστε ένας προπονητής που πιστεύει, αξιοποιεί και «βγάζει» νέα ταλαντούχα παιδιά. Θέλατε την παραμονή του στην ομάδα;

«Το δείξαμε ότι τον θέλαμε με τη συμμετοχή του πέρυσι. Είναι ένα παιδί που το ταβάνι του δεν έχει όρια. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Το σημαντικό όμως είναι να έχει το μυαλό του στο κεφάλι του και να είναι υγιής. Ο Παπαγιάννης ήταν μέρος του πρότζεκτ που είχε ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός με τα τα Ελληνόπουλα. Ωστόσο προέκυψε το ΝΒΑ και εκεί δεν μπορείς να πεις κάτι…».

– Το 2013 ο Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε στο Νο 15, το 2016 στο Νο 13 ο Παπαγιάννης. Έπεται συνέχεια με τα Ελληνόπουλα στο ΝΒΑ;

«Δεν ξέρω. Το ελληνικό μπάσκετ είναι μέρος της κοινωνίας και αντιμετωπίζει και αυτό το δικό του… μνημόνιο πανω από δέκα χρόνια. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί και το εκπαιδετικό σύστημα «σκοτώνει» τα παιδιά και τώρα με τις οικονομικές συνθήκες δεν υπάρχουν τα τεχνικά μέσα για να δουλέψεις σωστά. Έχει ταλέντο ο Έλληνας παίκτης, υπάρχει τεχνογνωσία, αλλά οι συνθήκες δεν βοηθούν…».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ