Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατέθεσε η ΚΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή την τιμωρία της έδρας της για τα όσα διαδραματίστηκαν στον δεύτερο ημιτελικό των play offs της Α1 με τον Προμηθέα, που διεξήχθη στην Πάτρα την 1η Ιουνίου.
Η Ένωση είχε εκδώσει ανακοίνωση την προηγούμενη του αγώνα, με την οποία καλούσε τους οπαδούς της να μην μεταβούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, κάτι που χρησιμοποιεί ως βασικό επιχείρημα για να γλυτώσει την ποινή, εάν κι εφόσον, κληθεί να δώσει και 5ο αγώνα απέναντι στον Προμηθέα. Η προσφυγή αναμένεται να εκδικαστεί την Πέμπτη.

Στο μεταξυ, η ΚΑΕ ΑΕΚ, εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα (4/6) με αφορμή τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αυριανού αγώνα που θα γίνει στην Πάτρα, η οποία αναφέρει: «Απαγορεύεται η οποιαδήποτε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων – οπαδών της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ για το κλειστό γυμν/ριο Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης, για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (Basket League), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, μεταξύ των ομάδων ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΚΑΕ ΑΕΚ, την Τετάρτη 05/06/2019 και ώρα 21:00΄, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΕΑΕΑ/ΤΕΑΔ/295270/9976/414/266 (ΑΔΑ: 7ΖΗΤ4653Π4-ΨΧΣ) από 04/06/2019 Απόφαση κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και αθλητισμού. Στο εθνικό οδικό δίκτυο περιοχής δικαιοδοσίας Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ , καθώς και στο αστικό δίκτυο της Πάτρας, σε ικανή απόσταση από το κλειστό γυμν/ριο Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από Αστυνομικές δυνάμεις και σε περίπτωση που διαπιστώνεται οργανωμένη – ομαδική μετακίνηση φιλάθλων της ΚΑΕ ΑΕΚ, κατά παράβαση της παραπάνω μνημονευόμενης Απόφασης κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, της παρούσας Απόφασης και του άρθρου 41 Δ του Ν. 2725/1999, ως προσετέθη με άρθρο 7 του Ν. 4049/2012 , θα διενεργούνται σε βάρος των συμμετεχόντων, των διοργανωτών, των οδηγών και των ιδιοκτητών των λεωφορείων οι επιβαλλόμενες Αστυνομικές και Δικονομικές ενέργειες, προκειμένου επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ