Ο Ιωνικός αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια κάνει σταδιακά βήματα μπροστά. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Βαγγέλης Τσάπας, μίλησε αποκλειστικά στο Γιάννη Κάρμα για το ertnews.gr ενόψει της νέας σεζόν, που αναμένεται και πάλι συναρπαστική για την ομάδα της Νίκαιας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Τσάπας:

«H προσπάθεια μας ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια στην Β’ Εθνική. Κάθε χρόνο κάνουμε κάτι καλύτερο. Ένα επόμενο βήμα, πιο σταθερό. Ο περσινός στόχος, ήταν να φτιαχτεί το γήπεδο. Απομένουν κάποιες μικρές εργασίες, για να γίνει το γήπεδο πιο σύγχρονο. Αυτός είναι ο εξωαγωνιστικός μας στόχος. Όσον αφορά το αγωνιστικό, στο ελληνικό πρωτάθλημα, φυσικά και θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ο Ιωνικός, θέλει να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στα «ελληνόπουλα» που διαθέτει. Θα ρισκάρουμε με την παραμονή μας, θα είμαστε στο όριο, αλλά θέλουμε τα νεαρά παιδιά μας να παίξουν μπάσκετ και να πάρουν εμπειρίες».

Για την μέχρι τώρα εικόνα του Ιωνικού στο Κύπελλο με τις δύο προκρίσεις:

«Η παρουσία μας στους δύο αγώνες του κυπέλλου ήταν πολύ καλή. Όχι μόνο γιατί κερδίσαμε δύο ανταγωνίστριες ομάδες, αλλά κυρίως για την εικόνα που δείξαμε. Όλοι μας οι «ξένοι» δεν ήταν έτοιμοι. Ούτε ο Λουκάς (σ.σ Μαυροκεφαλίδης). Ωστόσο τα νέα παιδιά έδειξαν ότι έχουν μαχητικότητα και μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Μόλις έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο, η έδρας μας θα είναι μία από τις πιο σκληρές στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ένα μήνυμα που θέλει να δώσει στον κόσμο της ομάδας:

«Στους ανθρώπους της ομάδας δεν έχω κάτι παραπάνω να υποσχεθώ, απ’ αυτά που είχα πει στο ξεκίνημα μου. Να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά. Από την Β’ Εθνική έχουμε κάνει βήματα σοβαρά. Τον κόσμο μας τον θέλουμε δίπλα μας. Είναι η πεμπτουσία της ομάδας. Πρέπει να είναι κοντά μας για να έχουμε σκληρή έδρα και να χαιρόμαστε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος μας».