Στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ» με τον Σήφη Βοτζάκη, μίλησε ο Δημήτρης Καρβέλας.

Ο τεχνικός υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ νέων ανδρών, που – μετά το κάλεσμα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου – σήκωσε με τον αρχηγό της Εθνικής μας, την κούπα του Ευρωμπάσκετ.

Ο Δημήτρης Καρβέλας παραμένει κοντά στις Εθνικές ομάδες, συνεχίζοντας το έργο και την προσφορά του, παρότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Για την ξεχωριστή στιγμή να σηκώσει μαζί με τον Χαραλαμπόπουλο το Κύπελλο:

«Όλα τα παιδιά είχαν αποφασίσει να μου κάνουν αυτό το δώρο. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί. Ήταν κάτι που δεν περίμενα. Απίστευτο συναίσθημα. Τους ευχαριστώ όλους για την τιμή που μου έκαναν».

-Για την Εθνική ομάδα νέων ανδρών:

«Νιώθουμε ευλογημένοι που συνεργαστήκαμε με αυτά τα παιδιά. Είμαστε μια αγαπημένη παρέα. Τα παιδιά περιμένουν πως και πως να έρθει το καλοκαίρι για να παίξουν στην Εθνική. Την αγαπάνε την ομάδα. Ασχολούμαστε πολύ με τα παιδιά. Ξέρουμε ότι κουβαλούν πολλά προβλήματα από τις ομάδες τους. Έχουν γίνει χειροκροτητές, αντί να παίζουν. Έχουν δίψα να παίξουν. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα. Θέλει να φύγει από μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για να παίξει μπάσκετ. Στην Εθνική ομάδα τα παιδιά ευχαριστιούνται το μπάσκετ. Από χειροκροτητές στις ομάδες τους, γίνονται πρωταγωνιστές. Δεν τους λέμε ότι είναι αδικημένοι, αλλά η Εθνική τους δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν».

-Για το ταλέντο των παιδιών της Πρωταθλήτριας Ευρώπης:

«Το ταλέντο τους είναι τεράστιο και το επισημαίνουν συνεχώς και οι αντίπαλοί μας. Το αγωνιστικό επίπεδο των παιδιών είναι υψηλό. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι όλοι τους είναι ξεχωριστοί χαρακτήρες. Και σε αυτό είναι μεγάλη η συμβολή των οικογενειών τους».

-Για το μέλλον των πρωταγωνιστών της κορυφαίας ομάδας του Ευρωμπάσκετ:

«Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον των παιδιών. Δυστυχώς. Δε θα εξελιχθούν όσο οι διοικήσεις των ομάδων ακούν τους οπαδούς. Όσο οι οπαδοί επηρεάζουν τις εξελίξεις σε μία ομάδα, ελπίδα δεν υπάρχει. Ακόμη και οι ξένοι αναρωτιούνται γιατι τα παιδιά δεν παίζουν στις ομάδες τους. Γιατι δεν έχουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται. Δεν είναι μόνο ο Χαραλαμπόπουλος. Ο Κόνιαρης και πολλά παιδιά που είναι σ’ αυτή την Εθνική ομάδα».

-Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει:

«Δεν παρατάμε τίποτα. Υπάρχουν άνθρωποι που μας αγαπάνε και αληθινοί φίλοι γύρω μας, που μας δίνουν δύναμη».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΝΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΤΟΠΑΚΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI