του Νάσου Μπράτσου

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο μπάσκετ, κορασίδων, νεανίδων, εφήβων, παίδων , με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων και ακουλουθούν τα τελικά στάδια για τους πρωτεύσαντες στους ομίλους.

Νέα παιδιά από όλη την Ελλάδα ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και δείχνουν τη δουλειά βάσης που γίνεται στις υποδομές του αθλήματος. Βρεθήκαμε εκτός των εργασιακών μας υποχρεώσεων στον ένα από τους ομίλους κορασίδων, που οι αγώνες του φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο του Μετς.

Ήταν οι πρωταθλήτριες κορασίδων στους νομούς του Αιγαίου, μαθήτριες που συχνά προπονούνται μέσα στο χειμώνα σε ανοιχτά γήπεδα και με όπλο το μεράκι των τεχνικών, το πάθος των διοικήσεων των συλλόγων τους, αλλά και τη συνεχή στήριξη των γονέων, ασχολούνται με τον αθλητισμό κάτω από δύσκολες συνθήκες στο οργανωτικό σκέλος. Μόνο τα έξοδα και τις μετακινήσεις να σκεφτεί κανείς, αρκεί.

Μικρή σημασία έχει αν στον όμιλο βγήκαν πανάξιες πρωταθλήτριες και αήττητες οι αθλήτριες του Ο.Α Χανίων, αφού το πραγματικό πρωτάθλημα το κέρδισαν όλες όσες συμμετείχαν, που αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν μαζί, που έκαναν νέες φιλίες, που χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν με τους «αντιπάλους». Για την ιστορία συμμετείχαν Ο.Α Χανίων, Ιάλυσος Ρόδου, Διαγόρας Ικαρίας, Αιγέας Πλωμαρίου και Αιγέας Χίου.

Η συνολή εικόνα ενός αθλητισμού που γίνεται ταυτόσημη έννοια με τον πολιτισμό,  σε εποχές που στον αθλητισμό δυστυχώς δεν είναι δεδομένο, ήταν το μεγάλο κέρδος. Μπράβο σε όσους μοχθούν στον τομέα αυτό.