Για το Νιουκάστλ και τον πρώτο αγώνα της στα προκριματικά του FIBA World Cup 2023 αναχωρεί με πτήση τσάρτερ στις 17.00 η Εθνική Ανδρών. Στην αποστολή συμμετέχουν 14 παίκτες (Δημήτρης Αγραβάνης, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κατσίβελης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Χουγκάζ, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Κωστής Γόντικας), αφού ο Λεωνίδας Κασελάκης θα συναντήσει την αποστολή στη Θεσσαλονίκη μετά την επιστροφή από τη Μεγάλη Βρετανία.

Θυμίζουμε, πως ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Μανωλόπουλος (ασθενής) θα βρεθεί με την υπόλοιπη ομάδα κατά την επιστροφή της από την Μεγάλη Βρετανία. Στην θέση του για τον αυριανό αγώνα προπονητής θα είναι ο Σάββας Καμπερίδης.

Στην σημερινή προπόνηση έδωσε το παρών ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και είχε μια σύντομη συνομιλία με τους προπονητές και τους παίκτες στην προπόνηση εκφράζοντας την περηφάνιά του για την Εθνική ομάδα, τη στήριξή του στην σημαντική προσπάθεια που αρχίζουν και την εμπιστοσύνη του για την αίσια έκβασή της.