Η Ομοσπονδία του Καναδά γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσή της πως ο Νικ Νερς υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Εθνική ομάδα της χώρας.

Ο Αμερικανός τεχνικός θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Καναδά έως το 2024. Ο ίδιος έκατσε το καλοκαίρι του 2018 στον πάγκο των Τορόντο Ράπτορς και το 2019 καθοδήγησε την εθνική ομάδα του Καναδά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, όπου κατετάγη 21η.

Φέτος, ο 54χρονος προπονητής κάθισε και πάλι στον πάγκο της «Team Canada» στο Προολυμπιακό τουρνουά που έλαβε χώρα στον Καναδά. Παρ’ όλα αυτά, ηττήθηκαν στους ημιτελικούς από την Τσεχία και έτσι έμειναν εκτός της Ολυμπιάδας του Τόκιο.

Με το νέο τριετές συμβόλαιο, η Ομοσπονδία δείχνει πως εμπιστεύεται στον Νερς τα… κλειδιά της Εθνικής ομάδας. Μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας, Γκλεν Γκρούνγουολντ, πραγματοποίησε χαρακτηριστικές δηλώσεις, λέγοντας: «Η επέκταση του συμβολαίου του Νικ είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για το πρόγραμμα της εθνικής μας ομάδας των ανδρών, καθώς αναζητά μια θέση στο βάθρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι».

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος