Η δουλειά του προπονητή, ειδικά όταν φορά το εθνόσημο στο στήθος, είναι να παίρνει ότι καλύτερο μπορεί από τους παίκτες του.

Όχι ν’ αποκλείει όποιον κι όποτε γουστάρει, επειδή ενδεχομένως κάτι έχει συμβεί παλιότερα. Σε καμία περίπτωση… Κι από την στιγμή που ο Φώτης Κατσικάρης δεν έκανε σωστά την δουλειά του, στην υπόθεση του Παππά, είναι υπόλογος απέναντι στο σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων που λατρεύουν την «αγαπημένη τους».

Για να καταλάβω κι εγώ. Τι σημαίνει «ήταν αρνητικός ο Παππάς για την εθνική», ειδικά έπειτα από την αποκάλυψη ότι δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του; Μίλησε μαζί του για να αντιληφθεί τις προθέσεις του; Του είπε τι θέλει από αυτόν ενόψει του Προολυμπιακού κι ενδεχομένως των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο; Όχι, φυσικά. Απλά, τον απέκλεισε χωρίς δεύτερη σκέψη, έτσι για πλάκα. Για να μην φανεί ότι «υποχωρεί». Για να μην κάνει πίσω στον εγωισμό του.

Μεγάλη γκέλα κόουτς. Και στην δεδομένη στιγμή που όλοι έχουν… όλους άμεση ανάγκη, το λάθος του Φώτη Κατσικάρη παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Και για να εξηγούμαι: Αν βρισκόταν στο τιμόνι ενός συλλόγου που του προσέφερε πολλά λεφτά για να βρίσκεται στο τιμόνι του και το δίλλημα ήταν Παππάς ή Αθηναίου, ποια λύση θα επέλεγε; Να βγει να μας το πει. Επίσημα. Με παρρησία κι ειλικρίνεια, για να μάθουμε κι εμείς οι απλοί θνητοί τις σκέψεις και τις διαθέσεις του.

Κι επειδή, όλοι, οφείλουμε να αποδεικνύουμε εμπράκτως την αφοσίωσή μας στην εθνική ομάδα της εθνικής ανάτασης, των συγκινήσεων και των επιτυχιών, έχουμε την υποχρέωση να εγκαλέσουμε τον ομοσπονδιακό προπονητή για την συγκεκριμένη επιλογή του. Φώτη, γράψε λάθος κι ας αναλάβεις τις ευθύνες σου. Αυτά και καλή πρόκριση στο Ρίο, γιατί πρέπει να χαμογελάσει, λιγάκι, το χειλάκι μας…

Υ.Γ: Και κάτι ακόμα. Τουλάχιστον θεωρητικά κι ο Πεδουλάκης θα μπορούσε να έχει «πρόβλημα» με τον Παππά κι όμως τους είδαμε να συνεργάζονται άριστα στον Παναθηναικό. Για ποιόν λόγο άραγε;

Βαγγέλης Ζορμπάς