Οι ομάδες-μέτοχοι της Euroleague θα ενταχθούν τη νέα αγωνιστική περίοδο στο Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπως προέκυψε από τη σημερινή (26/04) συνεδρίαση των μετόχων της ECA στη Βαρκελώνη, παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή, Τζόρντι Μπερτομέου.

Τα θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο ήταν κυρίως οικονομικής φύσεως, ενώ ο στόχος που είχαν θέσει οι επτά ομάδες της Euroleague (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Μακάμπι, Ζάλγκιρις, Αρμάνι Μιλάνο) στη μεταξύ τους συνάντηση επί αθηναϊκού εδάφους (11/4) επετεύχθη.

Πλέον, οι ομάδες-μέτοχοι θα συμμετέχουν και θα έχουν λόγο στις αποφάσεις που σχετίζονται με τη δομή, τις εμπορικές συμφωνίες και τα τηλεοπτικά, τομείς που μέχρι σήμερα τον αποκλειστικό λόγο είχε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των μετόχων της ECA συναντήθηκε στη Βαρκελώνη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου, τα μέλη – μέτοχοι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ECA συμφώνησαν στα κάτωθι:

– Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν πλήρως αφοσιωμένες στην ενότητά τους ως πυλώνες της συλλογικής ιδιοκτησίας τους και είναι πεπεισμένες πως αυτή η ενότητα είναι που έφερε επιτυχία τα τελευταία είκοσι χρόνια.

– Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμά τους να κάνουν όλα τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν το χτίσιμο αυτής της επιτυχίας, οδηγώντας τις διοργανώσεις σε νέα ύψη.

– Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα προκειμένου να ενσωματωθούν περαιτέρω κι οι έντεκα ομάδες στην διοικητική δομή όλων των συλλογικών περιουσιακών στοιχείων, στο προσεχές Συμβούλιο των μετόχων της ECA».