Η Φενέρμπαχτσε, με ανακοίνωσή της, έριξε «βολές» κατά της διαιτησίας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ήττες που αποκόμισε από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκό!

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τα λάθη των διαιτητών που έχουμε δει από το ξεκίνημα της σεζόν, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται και είναι απαράδεκτα όπως έχει παρακολουθήσει όλος ο μπασκετικός κόσμος, έχουν κάνει αδύνατο για τον σύλλογο να μείνει σιωπηλός για το θέμα.

Σε τρεις αγώνες που δώσαμε, κόντρα σε Παναθηναϊκό στις 7 Οκτωβρίου, Ρεάλ στις 21 Οκτωβρίου και Μπαρτσελόνα στις 26 Οκτωβρίου, υπήρξαν αμφισβητούμενες αποφάσεις που καθόρισαν τον νικητή.

Η πλειοψηφία αυτών των αποφάσεων πάρθηκαν σε κρίσιμες στιγμές των αγώνων, με τρόπο που άλλαξε η πορεία του παιχνιδιού και περιελάμβαναν αντιαθλητικά φάουλ που δεν έχουμε ξαναδεί να καταλογίζονται.

Επιπροσθέτως, αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν σε αντίθεση με τα στάνταρ των διαιτητών σε προηγούμενα παιχνίδια.

Γνωρίζουμε ότι η EuroLeague σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν έχει απολογηθεί επίσημα στις ομάδες που επλήγησαν από διαιτητικές αποφάσεις.

Αν και διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας μέχρι τώρα, έχει γίνει αδύνατο να διατηρήσουμε αυτή την στάση μετά τα τελευταία γεγονότα.

Ο σύλλογός μας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες της EuroLeague και πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους μετόχους με την παρουσία δυνατών χορηγών από το τουρκικό μπάσκετ, το οποίο έχει ιστορία μεγάλων επενδύσεων και δεν δέχεται αυτή την άδικη αντιμετώπιση από τους διαιτητές».