Το… δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στο Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, έμαθε η ΑΕΚ. Και αυτό γιατί πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/9) στην έδρα της FIBA, στην Ελβετία, η κλήρωση για το φάιναλ έιτ της διοργάνωσης, το οποιο θα διεξαχθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου. Ο «Δικέφαλος», ο οποίος ήταν ήδη γνωστό ότι θα αντιμετωπίσει τη Νίμπουργκ από την Τσεχία στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης, θα αναμετρηθεί στους «4» με την ισπανική Σαραγόσα ή το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην ισπανική Τενερίφη και τη βελγική Οστάνδη για τους «16», η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Εφόσον η Ένωση ξεπεράσει και αυτό το «εμπόδιο», θα αναμετρηθεί στον τελικό της διοργάνωσης με μία από τις Τουρκ Τέλεκομ, Ντιζόν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Χάποελ Ιερουσαλήμ ή Μπούργος.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν δύο αναμετρήσεις για την ολοκλήρωση της φάσης των «16», οι οποίες, όπως ανακοινώθηκε, θα διεξαχθούν στις 16 Σεπτεμβρίου και θα αρχίσουν στις 21:30 ώρα Ελλάδας.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση έχουν ως εξής:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
30 Σεπτεμβρίου
Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία) – Ντιζόν (Γαλλία) ή Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)
Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) – Μπούργος (Ισπανία)

1 Οκτωβρίου
Νίμπουρκ (Τσεχία) – ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Σαραγόσα (Ισπανία) – Τενερίφη (Ισπανία) ή Οστάνδη (Βέλγιο)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (2 Οκτωβρίου)
Νικητής Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία) – Ντιζόν (Γαλλία)/Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) vs Νικητής Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) – Μπούργος (Ισπανία)
Νικητής Νίμπουρκ (Τσεχία) – ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) vs Σαραγόσα (Ισπανία) – Τενερίφη (Ισπανία) ή Οστάνδη (Βέλγιο)

Ο αγώνας για την τρίτη θέση και ο τελικός θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Οι ώρες έναρξης θα καθοριστούν εν ευθέτω χρόνω.

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η απόφαση αναφορικά με την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο θα ληφθεί σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς που έχουν θέσει οι ελληνικές αρχές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ