Στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «24 Δευτερόλεπτα» με τους Κώστα Σωτηρίου και Γιάννη Ντεντόπουλο μίλησε ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για το αν είναι εύκολο να παραμερίσουμε το καλό της ομάδας μας και να κοιτάξουμε το καλό του αθλήματος:

 «Βασική αρχή από εδώ και πέρα σε ότι αφορά στη λειτουργία του ΕΣΑΚΕ και δικό μου «πιστεύω» είναι το να κοιτάμε το καλό του μπάσκετ και όχι της ομάδας. Θέλει πολλή δουλειά, λίγα λόγια και προσπάθεια για το αποτέλεσμα, γιατί το μπάσκετ έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα και θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει αυτό που δικαιούται».

Για το ποια είναι αυτή τη στιγμή η βασική προτεραιότητα:

 «Σίγουρα να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα, να δούμε ωραίους αγώνες στα playoff, γιατί το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, παρόλο που είναι δύο ταχυτήτων και από εκεί και πέρα υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα, όπως το τηλεοπτικό που θα καθίσουμε από σήμερα να συζητήσουμε και να βρούμε την καλύτερη λύση για όλες τις ομάδες».

Για το πώς θα προσεγγίσει τους «μεγάλους» να μιλήσουν:

 «Είναι ευτυχία που υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε το μπάσκετ και επενδύουν σε αυτό. Από εκεί και πέρα ο στόχος είναι να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, τώρα τελευταία είναι διαφορετικά τα πράγματα και πιστεύω ότι θα πάμε προς το καλύτερο».

Για το αν υπήρχε ενωτικό κλίμα στη συνέλευση:

 «Ήταν σημαντική η στήριξη από όλες τις ομάδες προς το πρόσωπό μου και είναι μεγάλη τιμή να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Το κλίμα ήταν άριστο και τώρα αρχίζει δουλειά».

Για το αν βλέπει πρόοδο ώστε να μην ξαναγίνουν λάθη του παρελθόντος:

 «Βλέπω πρόοδο στο μπάσκετ, βλέπω ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα και θεωρώ ότι στόχος θα πρέπει να είναι να φέρουμε περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημα, περισσότερες οικογένειες στα γήπεδα και φυσικά να έχουμε ένα πολύ αξιόπιστο και επαγγελματικό μπάσκετ που να το χαίρονται οι παίκτες, οι φίλαθλοι αλλά και οι χορηγοί που επενδύουν σε αυτό».

Για το αν η θητεία στον ΠΑΟΚ ήταν «σχολείο» :

 «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΠΑΟΚπου μου έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσω την προεδρία του ΕΣΑΚΕ. Εγώ ξεκίνησα από την εξέδρα και πήγα στην προεδρία του ΠΑΟΚ σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, το 2006-07 και μετά, με τον Πρέλεβιτς έχουμε αναλάβει την εξυγίανση της ομάδας και για αυτό υπήρξε μεγάλο σχολείο ώστε να δεις το μπάσκετ και τα προβλήματά του από διοικητικό πόστο και θεωρώ επιτυχία τη δουλειά που γίνεται»

Για την έλλειψη άλλης υποψηφιότητας:

 «Προβληματίστηκα πολύ στην αρχή. Στη συνέχεια, όμως, βλέποντας τη συναίνεση και την αποδοχή που είχα από τις ομάδες και την παρότρυνση να μπω μπροστά πήρα αυτή την απόφαση και δέχτηκα την πρόκληση. Η έλλειψη άλλης υποψηφιότητας είχε να κάνει με τη συναίνεση αυτή και όχι με το ότι κανείς δεν ήθελε τη θέση».

Για το αν ο Ολυμπιακός έριξε λευκό:

 «Αυτό δεν το συζήτησα ούτε ξέρω αν συνέβη. Σίγουρα ένας από τους δεκαπέντε έριξε λευκό και το ποιος είναι το ξέρει μόνο ο ίδιος».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΔΟΣ

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI