Απαράδεκτες χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με ομόφωνο ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της, τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος όπως αναφέρει σ΄ ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, ζήτησε να μη διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος του Μπάσκετ στην πόλη της Ξάνθης, επικαλούμενος το φόβο της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Θεωρούμε πρωτοφανές αθλητικός παράγοντας να διαχωρίζει τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμά τους», αναφέρει το ψήφισμα της ΚΕΔΕ και επισημαίνει ότι «χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά σε όλη την ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Ξάνθη και σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει η θρησκευτική ταυτότητα τη συμπεριφορά και τη στάση των πολιτών απέναντι στα αθλητικά δρώμενα».

Επίσης η ΚΕΔΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου και να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να οριστεί άμεσα η διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος στην πόλη της Ξάνθης. Ακόμη, το Δ.Σ. της Ένωσης δηλώνει ότι θα παραστεί στον αγώνα αυτό, εφόσον διεξαχθεί εκεί.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI