Ο Άντριου Ουίγκινς, που αρνείται να εμβολιασθεί κατά του Covid-19, δεν θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας του την επόμενη σεζόν, αφού το ΝΒΑ απέρριψε το αίτημά του να εξαιρεθεί για θρησκευτικούς λόγους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Το ΝΒΑ εξέτασε και απέρριψε το αίτημα του Αντριου Ουίγκινς για θρησκευτική απαλλαγή, με την εντολή του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας του Σαν Φρανσίσκο να απαιτεί από άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω να εμβολιασθούν για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με μεγάλη εισροή σε εσωτερικούς χώρους. Συνεπώς, ο Ουίγκινς δεν θα μπορεί να παίζει στα εντός έδρας παιχνίδια των Ουόριορς μέχρι να εκπληρώσει αυτήν την προϋπόθεση».

Ανάλογο μέτρο έχει εφαρμοστεί και στη Νέα Υόρκη, όπου αφορά παίκτες των Νικς και τον Μπρούκλιν Νετς.

Οι ανεμβολίαστοι παίκτες του ΝΒΑ θα μπορούν να αγωνίζονται αυτή τη σεζόν, όπου τους επιτρέπονται από τις πόλεις, αλλά με βάση τα πρωτόκολλα του ΝΒΑ, οφείλουν να ελέγχονται καθημερινά σε προπονήσεις, ταξίδια και τις ημέρες των αγώνων.

Αντίθετα, όσοι έχουν εμβολιασθεί πλήρως δεν θα υποβάλλονται καθημερινά σε ελέγχους.

Πάντως, ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επιβεβαίωσε με ανάρτησή του, την άρνηση προς τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, γράφοντας: «Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Οποιος θέλει να εμβολιασθεί μπορεί να το κάνει, όποιος δεν θέλει να εμβολιασθεί δεν εμβολιάζεται. Δεν είναι κριτική σε όσους κάνουν τον σχεδιασμό. Παίρνω τις δικές μου αποφάσεις. Και αυτήν την στιγμή, αποφάσισα να μην το κάνω».

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος