Όπως ορίζει ο νόμος στη Νέα Υόρκη, στους κλειστούς αθλητικούς χώρους, επιτρέπεται η είσοδος μόνος σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, είναι αρνητής του εμβολίου και υπάρχει η πιθανότητα να απουσιάσει από τουλάχιστον 41 παιχνίδια, που θα δώσει η ομάδα του Στιβ Νας στη φετινή κανονική διάρκεια στην έδρα της.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε το ESPN, ο πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς το 2016, θα χάνει 381.000 δολάρια για κάθε παιχνίδι που απουσιάζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το NBA και η Ένωση Παικτών συμφώνησαν για μείωση της αμοιβής κατά το 1/91,6 του μισθού ενός παίκτη για κάθε αναμέτρηση που χάνει, λόγω των κανονισμών για τους εμβολιασμούς στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Αυτό ισοδυναμεί με απώλεια περισσότερων από 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τον 29χρονο γκαρντ, ο οποίος έχει συμβόλαιο 34,9 εκατομμυρίων δολαρίων τη σεζόν 2021-22.

Ο Ίρβινγκ θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για να προπονηθεί ή να αγωνιστεί στην έδρα των Μπρούκλιν Νετς, το Barclays Center. Στο Σαν Φρανσίσκο, αντίθετα, οι παίκτες πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες των φιλοξενούμενων ομάδων μπορούν να αγωνιστούν σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, αρκεί να έχουν στη διάθεσή τους ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού.