Ο γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς, Καϊρί Ίρβινγκ, παραμένει ανεμβολίαστος, γεγονός που ενδεχομένως θα του απαγορεύσει να αγωνιστεί, στα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του.

Όπως μετέφερε το «Fox Sports», στη Νέα Υόρκη, από τις 13  κανένα άτομο άνω των 12 ετών δεν επιτρέπεται να εισέλθει σε ορισμένες κλειστές εγκαταστάσεις μέσα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του «Barclays Center», των Νετς και του «Madison Square Garden» των Νικς.

Επιπλέον, το ίδιο ισχύει και σε οποιοδήποτε άλλο κλειστό γυμναστήριο χωρίς την προσκόμιση απόδειξης για λήψη τουλάχιστον μίας δόσης του εμβολίου COVID-19, εκτός εάν υπάρχει εγκεκριμένη ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής των Νετς, Σον Μαρκς, είπε ότι δεν είναι εμβολιασμένοι όλοι οι παίκτες των Νετς, χωρίς να απευθυνθεί συγκεκριμένα στον Ίρβινγκ ή σε οποιονδήποτε άλλο παίκτη.

«Όσον αφορά στο αν θα μπορούσαν να παίξουν σήμερα, δεν μπορώ να σχολιάσω ποιος θα μπορούσε να παίξει και ούτω καθεξής. Προφανώς θα έλειπαν μερικά άτομα από αυτήν την εικόνα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα ποια είναι αυτά τα άτομα, αλλά αισθανόμαστε σίγουροι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και πριν την έναρξη της προετοιμασίας, θα επιτραπεί σε όλους η συμμετοχή».

Ανεμβολίαστος και κάθετος στις απόψεις του παραμένει και ο φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Άντριου Γουίγκινς.

Ο 26χρονος παραμένει ανεμβολίαστος, θέτοντας και αυτός σε κίνδυνο την διαθεσιμότητά του για τη σεζόν 2021-2022, καθώς στον Σαν Φρανσίσκο, ισχύει ο ίδιος νόμος που ισχύει και στο «μεγάλο μήλο»

Δηλαδή, άπαντες άνω των 12 ετών πρέπει να αποδείξουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι πριν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του ΝΒΑ στο Chase Center, καθώς και σε κλειστά γυμναστήρια ή άλλες εγκαταστάσεις γυμναστικής, και πάλι εκτός, εάν υπάρχει εγκεκριμένη ιατρική ή θρησκευτική απαλλαγή.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής, πραγματικά. Όποιος θέλει να το κάνει, μπορεί να το κάνει. Όποιος δεν θέλει να το κάνει, μην το κάνει», είπε ο Γουίγκινς στις 22 Μαρτίου στο «ESPN». «Αυτήν την στιγμή, δεν το κάνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για όποιον θέλει να κάνει το εμβόλιο. Παίρνω τις δικές μου αποφάσεις. Προς το παρόν, αποφάσισα να μην εμβολιαστώ».

Εκείνη την εποχή, ο Γουίγκινς είπε ότι περίμενε περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με το «Chronicle», οι Γουόριορς τον έφεραν σε επαφή με έναν γιατρό του Οκλαντ για να συζητήσουν τον δισταγμό του, αλλά ο Γουίγκινς δεν άλλαξε θέση.