Λίγες ώρες μετά την μεγάλη επιτυχία για τον Αντετοκούνμπο που θα είναι μέλος στην βασική πεντάδα της Ανατολής στο All Star Game της Νέας Ορλεάνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον λογαριασμό του στο Twitter συγχαίρει τον Έλληνα διεθνή άσο του ΝΒΑ, ενώ τα εύσημα απέδωσε με ανακοίνωση και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Στο tweet ο Πρωθυπουργός αναφέρει: Από τα Σεπόλια ως το All Star Game, μας κάνεις υπερήφανους με τις επιτυχίες σου. Συγχαρητήρια Γιάννη!


Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Στο πρόσωπο του Γιάννη είδαμε την Ελλάδα να απογειώνεται»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τη μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας που θα πάρει μέρος και μάλιστα βασικός στο All Star Game που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη.

Αναλυτικά:

Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ελληνικό αθλητισμό και γεμίζει με χαρά και περηφάνια τον ελληνικό λαό η επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη βασική πεντάδα της Ανατολικής Περιφέρειας του All Star Game του NBA. Πολύ περισσότερο δε, που όχι μόνο είναι ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που το πετυχαίνει αυτό, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης στην ιστορία.
Η διαρκής ανοδική πορεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη αποτελεί κατ’ αρχάς τεράστια επιβράβευση του ίδιου και των προσπαθειών του, αλλά και μεγάλη τιμή για τη χώρα που τον αγκάλιασε και τον ανέδειξε.
Αποτελεί όμως και μία ακόμα απόδειξη πως το ελληνικό μπάσκετ παράγει συνεχώς προσωπικότητες που λάμπουν σε διεθνές επίπεδο, είτε ως παίκτες είτε ως προπονητές, μετατρέποντας το άθλημα σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς πρεσβευτές μας.
Στο πρόσωπο του Γιάννη είδαμε την Ελλάδα να απογειώνεται. Αλλά εκτός από αυτό είδαμε όλοι σε αυτό το παιδί το τί μπορεί να δημιουργήσει ο αθλητισμός και τί ιδανικά μπορεί να προάγει. Είδαμε τις ελάχιστες ακραίες και ξενοφοβικές φωνές να γκρεμίζονται στην πράξη. Είδαμε ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε και όχι το σκοτάδι που κάποιοι επιχειρούν να επιβάλλουν. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει τους ανθρώπους δίνει ευκαιρίες, δεν κάνει διακρίσεις και προάγει τον αθλητισμό.
Η πορεία του Γιάννη μας γεμίζει συγκίνηση και χαρά και του ευχόμαστε να χαρεί τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

ΠΗΓEΣ: ΕΡΤ1, ΓΓΑ