Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο Έλληνας τεχνικός διαδέχεται τον Λούκα Μπάνκι στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης και επιστρέφει σε ομάδα της Αθήνας για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια (Νέα Κηφισιά 2006-16). Ήδη, έχει επέλθει προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και πλέον απομένει η υπογραφή των συμβολαίων. Δεδομένο είναι πως η διάρκεια του συμβολαίου θα ξεπερνά το ένα έτος. Σήμερα (18/6) ή αύριο (19/6) το αργότερο θα ολοκληρωθεί και τυπικά η σύναψη της συνεργασίας η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αφορά τις επόμενες δύο σεζόν. Ο πρώην πλέον τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αποτελεί προσωπική επιλογή του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου.

Ήδη από πέρυσι, ο Μάκης Αγγελόπουλος ήθελε να δώσει τα ηνία στον Ηλία Παπαθεοδώρου. Είχαν συζητήσει τότε οι δύο άνδρες, αλλά ο Παπαθεοδώρου είχε συμβόλαιο σε ισχύ με τον ΠΑΟΚ και ήθελε να το τιμήσει. Έμεινε στην τεχνική ηγεσία του «Δικέφαλου του Βορρά» παρά την ατυχή εξέλιξη ως προς τα οικονομικά του συλλόγου που εύλογα επηρέασαν και τα αποτελέσματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Πριν τον ΠΑΟΚ, ο Παπαθεοδώρου ήταν για μία σεζόν προπονητής στην Αστάνα (2016-17), με την οποία κατέκτησε το νταμπλ στο Καζακστάν. Το 2013 η Νέα Κηφισιά με προπονητή τον Ηλία Παπαθεοδώρου είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια στην Α2.

Το 2013, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Εθνική Εφήβων, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015. Με την Εθνική Νέων Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2017.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ