Μία ακόμα ξεχωριστή τιμή για τον Ισπανό σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Πάου Γκασόλ, αφού εξελέγη στην εκτελεστική επιτροπή της Ενωσης Καλαθοσφαιριστών στις ΗΠΑ.

Ο Γκασόλ ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας All-Star συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου των εκπροσώπων των παικτών στη Νέα Ορλεάνη.

«Με τον αριθμό των διεθνών παικτών να αυξάνεται στο παιχνίδι μας, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τα συμφέροντά τους να εκπροσωπούνται ολοένα και καλύτερα στην εκτελεστική επιτροπή μας», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης Μισέλ Ρόμπερτς.

«Λαμβάνοντας υπόψη το παρελθόν του και τα απίστευτα επιτεύγματα σε όλη τη σταδιοδρομία του, τόσο στο ΝΒΑ και σε όλο τον κόσμο, ο Πάου θα φέρει μια μοναδική προοπτική για την οργάνωσή μας και είμαστε ενθουσιασμένοι για να τον υποδεχτούμε»

Ο Ισπανός αρχίζει άμεσα την τριετή θητεία του με δικαίωμα ψήφου ανάμεσα στους εννέα παίκτες εκτελεστικής επιτροπής NBPA. Αυτός είναι ο μόνος μη-Αμερικανός στην επιτροπή. Ο Γκασόλ είναι μαζί με τους Κρις Πωλ (πρόεδρος), ΛεΜπρον Τζέιμς (πρώτος αντιπρόεδρος), Τζέιμς Τζόουνς (γραμματέας-ταμίας), Καρμέλο Αντονι, Στεφ Κάρι, Αντρέ Ιγουαντάλα, Κιλ Κόρβερ και Αντονι Τόλιβερ (αντιπρόεδροι), στο εκτελεστικό συμβούλιο.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi