Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε τη δική του τοποθέτηση για το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, κάνοντας μία ιδιαίτερη παρομοίωση.

Ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ εξέφρασε την απορία του με όσους δεν πραγματοποιούν το εμβόλιο κατά του covid-19 και επεσήμανε πως στους «κόκκινους» το 99% του δυναμικού της έχει εμβολιαστεί.

«Σε μας το 99% είναι εμβολιασμένοι. Δεν χρειάστηκε να πείσω τους παίκτες μου, ήταν μια απόφαση που λήφθηκε φυσικά από την ομάδα. Στο μυαλό μου είναι κάτι σαν να οδηγείς μεθυσμένος. Πιθανότατα όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μια περίσταση που είχαμε πιει 1-2 μπίρες και νιώσαμε πως μπορούμε να οδηγήσουμε, αλλά βάσει του νόμου δεν πρέπει να το κάνουμε κι έτσι δεν οδηγάμε. Αυτός ο νόμος δεν είναι για να προστατέψει εμένα όταν έχω πιει δυο μπίρες και θέλω να οδηγήσω. Είναι για να προστατέψει τους άλλους από μένα που είμαι μεθυσμένος. Για μένα με το εμβόλιο ισχύει ακριβώς το ίδιο. Δεν εμβολιάζομαι μόνο για να προστατευτώ, αλλά για να προστατεύσω και τους άλλους γύρω μου», ανέφερε ο Γερμανός προπονητής και πρόσθεσε πως:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι περιορισμός της ελευθερίας σου, γιατί αν είναι, τότε και το να μην σου επιτρέπεται να πίνεις και να οδηγείς είναι επίσης περιορισμός της ελευθερίας σου. Εγώ εμβολιάστηκα γιατί νοιάζομαι για τον εαυτό μου, αλλά ακόμη περισσότερο για τους άλλους γύρω μου. Αν κολλήσω κορωνοϊό και υποφέρω, είναι λάθος μου. Αν κολλήσω και τον μεταδώσω, είναι πάλι λάθος μου και όχι των άλλων».