Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ύστερα από θητεία 2,5 ετών.

 

Σε μια ανακοίνωση στις 11:48, η διοίκηση της Γιουνάιτεντ έκανε γνωστό ότι «ο Μουρίνιο φεύγει από το σύλλογο, θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για το έργο του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο μέλλον».

 

O Ζοσε Μουρίνιο απομακρύνθηκε μετά από το καταστροφικό πρώτο μισό της σεζόν στην Premier League, στο οποίο η συγκομιδή των 26 βαθμών της Γιουνάιτεντ στα πρώτα 17 παιχνίδια είναι η χειρότερη των «κόκκινων διαβόλων» στη μεγάλη κατηγορία σε αυτό το σημείο από την αγωνιστική περίοδο 1990-91.

 

«Ένας νέος προσωρινός προπονητής θα οριστεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ ο σύλλογος διεξάγει διεξοδική διαδικασία πρόσληψης για έναν νέο μόνιμο προπονητή» ανέφερε ο αγγλικός σύλλογος.

 

Ο Μουρίνιο, ο οποίος έφτασε σήμερα το πρωί στο Κάρινγκτον, πρόκειται να λάβει αποζημίωση ύψους 22,5 εκατομμυρίων λιρών από το σύλλογο, που συνεχίζει στους «16» του Champions League.

 

Ο Ζινεντίν Ζιντάν και ο Μαουρίσιο Ποκετίνο είναι από τους πρώτους υποψήφιους για να τον αντικαταστήσουν, ενώ ο βοηθός του, Μάικλ Κάρικ, είναι υποψήφιος για προσωρινός αντικαταστάτης.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ