Τις τελευταίες ώρες του σαν παίκτης της Μπαρτσελόνα περνάει ο Νεϊμάρ, που αποκάλυψε σήμερα το πρωί στους συμπαίκτες στην ομάδα της Καταλωνίας, ότι θα συνεχίσει την καριέρα του με την Παρί Σ.Ζ.

Οι Ισπανοί αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση μπορεί να γίνει την Παρασκευή, με τους Παριζιάνους έτοιμους να πληρώσουν την ρήτρα 222 εκατ ευρώ. Ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, Βάγκνερ Ριμπέιρο, που συνεργάζεται με τον πατέρα του παίκτη, ανέβασε στο twitter μία φωτογραφία με τον Πύργο του Αϊφελ, γράφοντας: «Το Παρίσι είναι υπέροχο. Ο Πύργος του Αϊφελ, το κρασί, η γαστρονομία και το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ».

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σ.Ζ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, μπορεί να φτάσει και τα 660 εκατ. ευρώ, αφού εκτός από την ρήτρα 222 εκατ. ευρώ, ο Νεϊμάρ αναμένεται να εισπράττει για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας 30 εκατ. ευρώ καθαρά, που με τους φόρους κοστίζει ανά έτος 61,2 εκατ ευρώ στην Παρί Σ.Ζ.

Υπάρχει επίσης μπόνους μεταγραφής και προμήθειες μάνατζερ, που ανεβάζουν στα ύψη την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ξεπερνώντας κάθε περιουσιακό και ηθικό όριο, παρακάμπτοντας το περίφημο Financial Fair Play, ακινητοποιώντας την UEFA και επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως στο τέλος κερδίζει πάντα αυτός που έχει τα περισσότερα χρήματα για να δαπανήσει πληρώνοντας για τα πάντα και τους πάντες.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa, έγραψε πως η μετακίνηση αυτή και το σπάσιμο της ρήτρας, αποτελεί μια πραγματική πράξη βίας, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής, αρχή μιας άλλης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι μετά, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

«Θα είναι η ημέρα που η μεταγραφική αγορά θα χάσει και το τελευταίο στρώμα της αθωότητας που είχε απομείνει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η ισπανική La Liga να δεχθεί τα χρήματα της Παρί Σ.Ζ. για την εξαγορά της ρήτρας του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, καταγγέλλοντας αθέμιτο ανταγωνισμό, αποσταθεροποίηση και οικονομικό ντόπινγκ και αποκαλύπτοντας ότι είναι ήδη έτοιμη επιστολή καταγγελίας προς κορυφαίες ευρωπαικές αρχές.

«Η καταγγελία είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στην UEFA, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικαστήριο της Ελβετίας, που έχει διεθνή δικαιοδοσία. Βασικά, αυτό που καταγγέλλουμε είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Σχετικά με την Παρί Σ.Ζ, είναι ένα σαφές παράδειγμα οικονομικού ντόπινγκ. Οι λογαριασμοί της Παρί ΣΖ, δείχνουν ότι έχει εμπορικά έσοδα περισσότερα από Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλαδή η αξία της είναι υψηλότερη από αυτές τις δύο ομάδες. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι το αδύνατο» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν η UEFA δεν αντιδράσει, θα παρουσιάσουμε την καταγγελία αμέσως. Αν δεν το έχουμε κάνει αυτό, είναι επειδή πιστεύαμε ότι η UEFA θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι το financial fair play είναι σεβαστό και θα αποφευχθεί το οικονομική ντόπινγκ. Με εκπλήσσει το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν παρατηρήσει ότι η Παρί Σεν Ζερμέν έχει διογκωσει τα εισοδήματά της από την προέλευση τεράστιου οικονομικού όγκου των χορηγιών της. Σε περίπτωση που φθάνουν από το Κατάρ και είναι δύσκολο να φανεί, πρόκειται για μια σαφή περίπτωση των χρηματοοικονομικού ντόπινγκ. Όχι, δεν θα δεχτούμε τα χρήματα για την ρήτρα από ένα σύλλογο όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, που χωρίς να ανήκει στην Laliga, θέλει να ασκήσει το δικαίωμα του οργανισμού μας, και ακόμα περισσότερο όταν αυτή η ομάδα θέλει να σπάσει κανόνες και νόμους. Τους κανόνες της UEFA και του «financial fair play» και τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ανταγωνισμού στην Ελβετία. Θα ήταν αντιφατικό να δεχτούμε αυτή την πληρωμή. Αν η Παρί Σ.Ζ έρθει με τα χρήματα για την ρήτρα του Νεϊμάρ δεν θα τα δεχτούμε. Ο Νεϊμάρ είναι ένας θαυμάσιος παίκτης, αλλά η La Liga είναι πάνω από τον  Νεϊμάρ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ