Με τιμωρία κινδυνεύει η Παρί ΣΖ από την UEFA για το Financial Fair Play. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι προκαταρκτικές έρευνες σχετικά με τους λογαριασμούς των Παριζιάνων, δείχνουν συμβόλαια χορηγίας ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που θεωρούνται υπερεκτιμημένα από όσους ερευνούν την υπόθεση.

Η έρευνα για την Παρί ΣΖ, άρχισε από το τέλος του περασμένου καλοκαιριού, όπου η γαλλική ομάδα ξόδεψε περισσότερα από 200 εκατομμύρια για να πληρώσει τη ρήτρα του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα, εκτός από την άφιξη του Μπαπέ με μια συμφωνία δανεισμού με υποχρέωση αγοράς από άλλα 180 εκατομμύρια ευρώ. Αριθμοί που θορύβησαν την UEFA.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η UEFA θα προσλάβει την συμβουλευτική εταιρεία αθλητισμού Octagon για να πραγματοποιήσει μια ανεξάρτητη έρευνα των υφιστάμενων συμβάσεων χορηγίας της Παρί ΣΖ, καθώς ορισμένες από αυτές υπογράφηκαν με «συνδεδεμένα μέρη», και όχι με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Η Octagon κλήθηκε να καθορίσει την εύλογη αξία των χορηγιών και αν ήταν σύμφωνες με τις κανονικές τιμές της αγοράς. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι συμβάσεις χορηγίας της Παρί ΣΖ θεωρήθηκαν «σημαντικά υπερτιμημένες» σε σύγκριση με την αποτίμηση της εύλογης αξίας τους. Η ομάδα έρευνας της UEFA θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τα αποτελέσματα της έρευνας, ενώ παράγοντες της Παρί ΣΖ θα πρέπει να συναντήσουν ομολόγους της, από την UEFA τις επόμενες εβδομάδες στη Νιόν, προκειμένου να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα.

Η θέση της Παρί ΣΖ είναι ότι οι αφίξεις Νεϊμάρ και Μπαπέ, έδωσαν μια σημαντική ώθηση στην χορηγίες, εκτός από την αύξηση των εσόδων από τον εμπορικό τομέα που υπήρξε χάρη στις δύο νέες μεταγραφές. Επιπλέον, οι Παριζιάνοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουνίου να συνάψουν νέες συμφωνίες χορηγίας, εκτός αυτών με το Κατάρ και έχουν ακόμη την ευκαιρία να πουλήσουν παίκτες για να αυξήσουν το κεφάλαιό τους.

Εάν η Παρί Σεν Ζερμέν δεν καταφέρει να κλείσει το έτος με λογαριασμούς που εναρμονίζονται με το οικονομικό Fair Play, η UEFA θα μπορούσε να την τιμωρήσει. Οι Financial Times, εικάζουν ακόμη και την πιθανότητα του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που αποτελεί τη μέγιστη ποινή για παραβίαση του σχετικού κανονισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ