Η γερμανική λίγκα (DFL) απέρριψε σήμερα έκκληση για διακοπή της σεζόν για αρκετές εβδομάδες, λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων Covid- 19 στη χώρα.

Η DFL, η οποία είναι υπεύθυνη για τις δύο κορυφαίες κατηγορίες της Γερμανίας, εξέτασε την έκκληση του Χέλγκς Λέοναρντ, προέδρου της ομάδας Β’ κατηγορίας, Άουε, να σταματήσει το πρωτάθλημα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο Λέοναρντ είπε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πρότυπο και να θέσει την ασφάλεια των ανθρώπων πρώτα, μειώνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω μολύνσεων και περεταίρω της επιβάρυνσης του γερμανικού συστήματος υγείας.

«Η DFL εκέτασε τα σχόλια του προέδρου της Άουε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι τυχόν μελλοντικά μέτρα θα ακολουθήσουν τις συμβουλές των κρατικών αρχών.

«Η εγκεκριμένη γραμμή και των 36 συλλόγων στις δύο κορυφαίες κατηγορίες από την αρχή της πανδημίας ήταν πάντα να ενεργούν με βάση τις κρατικές οδηγίες», ανέφερε η DFL.

Η Γερμανία κατέγραψε ρεκόρ 66.884 νέων κρουσμάτων και 335 περισσότερους θανάτους λόγω του ιού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων κοντά σε 100.000, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ