Η Μπουντεσλίγκα αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση του οικονομικού fair-play που σχεδιάζει να υιοθετήσει η UEFA από τη σεζόν 2022-23.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Sport Bild», οι γερμανικοί σύλλογοι πιστεύουν ότι οι νέοι κανόνες θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε συλλόγους με επικεφαλής πλούσιους επενδυτές, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι.

Κυρίως δηλώνουν αντίθετοι με την κατάργηση του κανονισμού, όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να καλύψουν μόνο ζημίες έως και 30 εκατομμύρια.

Με την κατάργηση αυτού του περιορισμού, οι μεγάλοι επενδυτές θα αποκτήσουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην αγορά.

Επίσης διαφωνούν σχετικά με το ανώτατο συνολικό όριο μισθοδοσίας. Οι νέοι κανόνες του οικονομικού Fair Play θα απαιτούν από τους συλλόγους να ξοδεύουν μόνο έως και το 70% των εσόδων τους σε μισθούς, κανόνας που επηρεάζει όμως μόνο τους 25 παίκτες που είναι στις λίστες της UEFA.

Οι σύλλογοι της Μπουντεσλίγκα θέλουν να ισχύει για όλους τους παίκτες της πρώτης ομάδας, προκειμένου να εμποδίσει τους κορυφαίους συλλόγους να δημιουργήσουν μια «δεύτερη» ομάδα για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Τέλος, αναφέρονται στο πρόβλημα του φόρου πολυτελείας. Η UEFA και η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) πρότειναν πρόστιμο για συλλόγους που παραβιάζουν τους κανόνες του οικονομικού Fair Play, το οποίο στη συνέχεια θα αναδιανεμηθεί μεταξύ των μελών.

Όμως η Μπουντεσλίγκα θεωρεί το φόρο ως ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι πλούσιοι ιδιοκτήτες για να διαπράξουν παραβάσεις και προτείνει την υιοθέτηση αυστηρότερων κανόνων, όπως ο αποκλεισμός των παραβατών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.