Η Μπάγερν Μονάχου έκαμψε την αντίσταση της Κολωνίας στην «Αλιάντς Αρένα», επικρατώντας με 3-2 μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου και οι φίλαθλοι απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του Γκερντ Μίλερ.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Χέρμπερτ Χάινερ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «η παρουσία του Μίλερ στις τάξεις μας, ήταν πιο σημαντικό από τους τίτλους που μας έφερε»· ενώ, το μικρόφωνο πήρε και ο Ούλι Χένες, άλλοτε συμπαίκτης του. «Αγαπημένε μου, Γκερντ· θα μας λείψεις πολύ», είπε συγκινημένος.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με τους γηπεδούχους να μη δημιουργούν ευκαιρίες, να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και την Κολωνία να προσπαθεί να προωθηθεί.

Στο 50′, η εξαιρετική προσπάθεια του Σερζ Γκνάμπρι από αριστερά και η σέντρα στον Λεβαντόβσκι την κατάλληλη στιγμή, έφερε το 1–0 για τη Μπάγερν.

Στο 59′, ακολούθησε ακόμη μία ταχύτατη επίθεση των Βαυαρών από δεξιά, με τον Μίλερ βγάζει χαμηλή σέντρα, οι αμυντικοί να μην καταφέρνουν να διώξουν και ο Γκνάμπρι να διαμορφώνει το 2–0 από κοντά με όμορφο πλασέ.

Με δύο αντεπιθέσεις σε διάστημα τριών λεπτών, η Κολωνία ισοφάρισε! Στο 60′ ο Μοντέστ με κεφαλιά μείωσε και ο Ουτχ έκανε το 2–2.

Λύτρωση! Η όμορφη δημιουργία που άρχισε από τον Νόιερ και έπειτα από πολλές πάσες κατέληξε σε σέντρα του Ντέιβις από αριστερά και διώξιμο του Χορν, η Μπάγερν ανέκτησε την κατοχή, ο Γκνάμπρι από δεξιά έπιασε ένα τρομερό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Νιανζού, Ουπαμεκάνο, Σούλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι.

Κολωνία: Χορν, Εχιζίμπουε, Μερέ, Τσίχος, Χέκτορ, Σκιρί, Τίλμαν, Λιούμπισιτς, Κάιντς, Ουτχ, Μοντέστ